LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fit i u ljetne dane

Kako ostati motiviran za vježbanje i za vrijeme ljeta

Ljetne vrućine mogu dovesti do osobnog zamora vježbanjem, stoga vam donosimo par savjeta kako ostati u formi i za vrijeme ljeta.

Ljetne vrućine mogu dovesti do osobnog zamora vježbanjem, stoga vam donosimo par savjeta kako ostati u formi i za vrijeme ljeta.

Iako je ova godina obilježena s dosta padalina, ipak smo već mogli svjedočiti jakim vrućinama kada se nikome ne da napustiti hladnu prostoriju. Ako vam se u blizini nalazi more ili bazeni, tada barem postoji spas u njima, a ondje također možete pokazati rezultate svojeg vježbanja kroz godinu. No, kako ostati motiviran za vježbanje i tijekom ljeta?

Ljetne vrućine često ubiju motivaciju za rad pa je zato prvi prijedlog vježbati unutar dobro klimatizirane prostorije. U ovim je mjesecima moguće staviti naglasak na fleksibilnost i više raditi vježbe rastezanja, s obzirom na to da klima i znoj od napora nisu baš dobra kombinacija.

Ako živite na obali, ima li išta bolje od toga da se nakon odrađenog treninga ohladite u moru? Iako vrućina tijekom vježbanja može biti nepodnošljiva, isplati se biti fizički aktivan zbog fenomenalnog osjećaja kada ohladite svoje tijelo u moru.

Za vrijeme vježbanja obavezno pored vas mora biti boca hladne vode, koja pomaže iz više razloga. Osim što je važno hidratizirati se, posebice tijekom ljetnih dana, ona vam nudi pravo osvježenje tako što vas rashladi i vrati vam motivaciju za nastavak vježbanja.

Za kraj, ipak je najvažnija vaša osobna volja da ojačate svoje tijelo i imate dobar izgled za ljeto. Bez motivacije teško ćete ostvariti uspjeh kod vježbanja, zato uvijek pronađite nešto što će vas držati i zbog čega nećete odustajati.

FOTO: PXHERE