LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Moguće sudjelovati i online

Još nas malo dijeli od ovogodišnjih Dana seksualnosti!

Skup je prikladan za sve punoljetne osobe, s osobitim naglaskom na studentsku populaciju, koja je, u periodu lockdowna COVID-19 pandemije, bila lišena socijalne interakcije te sukladno tome, nemogućnosti upoznavanja i ostvarivanja intimnih i partnerskih veza.

Skup je prikladan za sve punoljetne osobe, s osobitim naglaskom na studentsku populaciju, koja je, u periodu lockdowna COVID-19 pandemije, bila lišena socijalne interakcije te sukladno tome, nemogućnosti upoznavanja i ostvarivanja intimnih i partnerskih veza.

Ovogodišnji znanstveno-stručni skup, otvoren za širu publiku, 11. Dana seksualnosti, održat će se od 11. 5. do 13. 5. 

Sam skup će se, u skladu sa epidemiološkim mjerama, napokon održati u hibridnom obliku: uživo u Kneževoj palači u Zadru te istovremeno online, na Zoom platformi.

Sami predavači su redom psiholozi, magistri i doktori znanosti, psihijatri, psihoterapeuti, seksualni terapeuti, sociolozi i antropolozi. Također, s obzirom na širok raspon tema koje će se obraditi, poput neplodnosti, nevjera, manipulacija i prekida u ljubavnim vezama, kao i seksualnog nasilja, iskustava u kliničkom radu sa transrodnim osobama te mnogih drugih tema, skup je prikladan za sve punoljetne osobe, s osobitim naglaskom na studentsku populaciju, koja je, u periodu lockdowna COVID-19 pandemije, bila lišena socijalne interakcije te sukladno tome, nemogućnosti upoznavanja i ostvarivanja intimnih i partnerskih veza, a koje su ključne za razvoj i dobrobit mladih osoba, te posljedično, njihovu integraciju unutar zajednice.

– Svake godine se trudimo što više obogatiti sam program predavanja te obuhvatiti široki spektar tema o seksualnosti, s ciljem edukacije društva o seksualnosti općenito jer je ista još uvijek svojevrsna tabu-tema. Također, cilj ovog skupa je i potaknuti daljnju destigmatizaciju homoseksualnih, biseksualnih te transrodnih osoba u zajednici. Svakako, sudeći po dosadašnjim povratnim informacijama i interakcijama na društvenim mrežama, očekujemo rekordni broj sudionika ove godine. – poručuju organizatori skupa. 

Osim samih predavanja, predviđen je i bogat zabavni program za svaki dan Skupa, gdje je osim prilika za međusobno upoznavanje mladih poput speed-datinga, date-aukcija u humanitarne svrhe za azil "Zadarske šapice", tombole sa prigodnim nagradama i sl., organiziran i europski prepoznat - stand-up komičarski duo Marine Orsag te Martine Ipše: "sprŽene" - u četvrtak, s početkom u 20 h, u Caffe baru Dišpet, cijena ulaznice za studente uz predočenje x-ice jest 30 kn, a za ostale 50 kn. (Rezervacija ulaznica je obavezna putem ulaznice@studiosmijeha.hr ili SMS-om na broj 0958681319)

Bitno je napomenuti da prethodne prijave za Dane seksualnosti nisu potrebne za prisustvovanjem određenom/određenim predavanjima, već je samo potrebno doći na predviđeni termin predavanja u samoj Kneževoj palači, ili se u istom terminu pridružiti preko Zoom platforme. Cijeli program predavanja dostupan je na FB eventu, kao i Zoom poveznice za svaki dan predavanja.

Detaljnije informacije o pojedinim predavanjima, predavačima te tematici o kojoj će se pričati, moguće je pronaći na Instagram stranici @daniseksualnosti, na kojoj je ujedno u tijeku i mnoštvo prigodnih nagradnih igara, u kojima možete okušati sreću!
FOTO: PRESS