LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Imaš višak slobodnog vremena? Iskoristi ga na kvalitetan način

Želiš upoznati nove ljude, naučiti nešto novo i korisno, iskoristiti pokoji slobodni sat smisleno? Evo prijedloga kako to učiniti.

Želiš upoznati nove ljude, naučiti nešto novo i korisno, iskoristiti pokoji slobodni sat smisleno? Evo prijedloga kako to učiniti.

Počeo je novi semestar, a tebi se raspored napokon brutalno posložio i ne moraš biti na faksu od jutra do mraka. Nakon tjedan-dva vidiš da baš imaš dosta slobodnog vremena. Ako ga ne želiš potrošiti gledajući serije, ležeći u sobi ili jednostavno životareći bez nekog velikog smisla, donosimo ti nekoliko prijedloga kako da kvalitetno ispuniš svoju svakodnevicu. Prilika je to i da naučiš nešto novo, upoznaš novu ekipu i malo izađeš iz svoje zone sigurnosti. A što je najbolje od svega, prijedlozi u nastavku nisu nikakav veliki trošak. Dapače, neke od opcija ti mogu i pomoći popraviti stanje na studentskom bankovnom računu
 

Pronađi honorarni posao

 

Studentski posao uvijek je dobra ideja za popuniti slobodno vrijeme jer svaki euro koji kapne na studentski bankovni račun zlata vrijedi, a ako se posreći, možda stekneš i vrijedno iskustvo u struci. Iako, svaki budući poslodavac cijenit će bilo kakvo radno iskustvo jer pokazuje da želiš raditi i da dobro balansiraš između fakultetskih i drugih obaveza. Pogledaj malo što se nudi u SC-u ili po grupama za studentske poslove i ono što odgovara tvojoj količini slobodnog vremena.
 

Volontiraj!

 

Iako volontirajući nećeš zaraditi dodatni novac, ako pronađeš udrugu ili instituciju koja se bavi nečim do čega je tebi osobno stalo ili što smatraš vrijednim – donijet će ti zadovoljstvo i osjećaj da radiš nešto svrhovito i dobro. A to se ne može platiti. Jako je puno udruga koje su konstantno u potrazi za volonterima i u kojima također možeš raditi one poslove koji su ti možda i buduća struka. Ono što je sigurno – upoznat ćeš nove ljude s kojima u startu imaš nešto zajedničko i koji će ti možda postati dobri prijatelji.
 

Pridruži se zajednici – planinarsko društvo, sportski klub, studentske udruge

 

Učlanjenje u zajednicu mladih vjerojatno će te nešto koštati na godišnjoj razini i nadamo se da tvoje stanje na bankovnom računu može podnijeti. Na primjeru planinarskog društva – ako voliš planinariti i želiš vikende provesti u prirodi, a svoje prijatelje ne možeš nagovoriti ili se jednostavno ne možete dogovoriti za isti termin – društvo ti uvijek nudi neku organiziranu opciju. Tvoje je samo da se pojaviš i da ideš. I tu zaista dobiješ društvo, šaroliko, ali radosno i neopterećeno.

Prvi je korak na tebi. Odvaži se, pogotovo sada kada stižu duži i ljepši dani. Pametno iskoristi darovano vrijeme.

FOTO: PEXELS