LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

HZJZ objavio preporuke za sprječavanje širenja koronavirusa u multipleks kinima

Nakon što nisu radila gotovo pet mjeseci, multipleks kina dočekala su svoje preporuke za rad za vrijeme koronavirusa.

Nakon što nisu radila gotovo pet mjeseci, multipleks kina dočekala su svoje preporuke za rad za vrijeme koronavirusa.

I dok se život počinjao vraćati u normalnije stanje, multipleks kina u trgovačkim centrima zatvorena su sada već skoro punih 5 mjeseci, no Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer je izdao preporuke za njihov rad.

Baš kao i na drugim mjestima, i u kinima slijedi dezinfekcija ruku te je potrebna pojačana osobna higijena, odnosno, potrebno je izbjegavati rukama dodirivati nos, usta, oči i lice. Kod kašljanja i kihanja usta i nos prekrivaju se laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te treba dezinficirati ruke. Pri kašljanju i kihanju treba okrenuti lice od drugih osoba.

Gosti će za cijelo vrijeme boravka držati razmak od 1,5 metra ili jednog mjesta unutar dvorana, osim za skupine ljudi koje su zajedno, a organiziranje projekcija moguće je samo u dvorana u kojima se može osigurati držanje fizičkog razmaka tijekom sjedenja i kretanja. 

Poželjno je da se ulaznice kupuju online, da plaćate beskontaktno, a ako poništavate ulaznice, da osobe koje su na blagajni i osobe koje poništavaju ulaznicu nose masku i da češće dezinficiraju ruke.

Detaljne preporuke pronađite ovdje.
FOTO: UNSPLASH