LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljenje protiv koronavirusa

Evo u kojim se županijama cijepilo najviše, a u kojim najmanje mladih

Gotovo najviše mladih u dobi od 20 do 29 godina s dvjema se dozama cijepilo na sjeveru zemlje, a najmanje u dalmatinskim županijama.

Gotovo najviše mladih u dobi od 20 do 29 godina s dvjema se dozama cijepilo na sjeveru zemlje, a najmanje u dalmatinskim županijama.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prostornu vizualizaciju procijepljenosti u Republici Hrvatskoj prema prebivalištu osoba (gradovi i općine) u odnosu na ukupno stanovništvo, a u mapi je moguće vidjeti i procijepljenost prema dobnim skupinama ovisno o županiji prebivališta. Provjerili smo u kojim se županijama cijepilo najviše, a u kojima najmanje mladih.
 
Vezano: HZJZ izradio mapu u kojoj je moguće vidjeti procijepljenost u svim općinama, gradovima i županijama

Gotovo najviše mladih u dobi od 20 do 29 godina s dvjema se dozama cijepilo na sjeveru zemlje, odnosno u Međimurskoj županiji (23,38%) te u Varaždinskoj županiji (22,69%). 

Po broju cijepljenih mladih prednjači grad Zagreb s gotovo četvrtinom cijepljenih mladih u dobi od 20 do 29 godina (24,91%). Procijepljenost među mladima veću od 20 posto imaju i Primorsko-goranska županija (20,35%) te Osječko-baranjska županija (20.09%). 

Najmanji udio cijepljenih mladih bilježe dalmatinske županije: u Zadarskoj županiji cijepljeno je 12,85% mladih, a u Šibensko-kninskoj nešto manje (12,59%). Splitsko-dalmatinska županija bilježi nešto veći broj cijepljenih mladih (13,07%), dok je najmanje mladih cijepljeno u Ličko-senjskoj županiji (12,14%). 

Što se tiče kontinentalnih županija, najmanje se mladih cijepilo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (13,9%), dok je u preostalim županijama postotak cijepljenih mladih nešto manji od 20%.
FOTO: UNSPLASH