LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni studentski simpozij

Diet and Health: Evo što su studenti iz Hrvatske s europskim kolegama za danas pripremili

Današnji raspored usmjeren je na očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja – bit će riječi o tome kako prehrana utječe na njega, a predavači će se dotaknuti i neurodopinga te psihoterapije.

Današnji raspored usmjeren je na očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja – bit će riječi o tome kako prehrana utječe na njega, a predavači će se dotaknuti i neurodopinga te psihoterapije.

Studentska sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, udruga PROBION s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Croatian Pharmacy and Medical Biochemistry Students’ Association (CPSA Zagreb), European Pharmaceutical Students’ Association (EPSA) i European Network of Dietetic Students (ENDietS) organizirali su studentski simpozij naziva Diet and Health, ovog puta međunarodnog karaktera. Započeo je 26. svibnja, a traje još danas – zainteresirani ga još stignu popratiti.

Programom je predviđeno ukupno 20 predavanja. Predvanja prvog dana bila su usmjerena održivosti – od ekološke osviještenosti preko financijske do organizacijske. Drugog dana pričalo se o prehrani profesionalnih sportaša, ali i amatera, o ulozi koju prehrana zauzima u očuvanju fizičkog zdravlja i o pomoći pri rehabilitaciji nakon bolesti COVID-19. Današnji raspored usmjeren je na očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja – bit će riječi o tome kako prehrana utječe na njega, a predavači će se dotaknuti i neurodopinga te psihoterapije.
Prvi studentski simpozij Prehrana i zdravlje, podsjećaju organizatori, održao se od 25. do 27. studenoga 2020 godine. Zbog velikog interesa javnosti, organizatori su sklopili parterstvo s kolegama iz cijele Europe, pa je tako realizirano ovo prvo međunarodno izdanje.

Valja istaknuti da je simpozij besplatan i dostupan svima. Može se pratiti na Facebook stranici

FOTO: PIXABAY