LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AROME I BOJE KOJE NAS OKRUŽUJU

Znate kako osjeti mirisa i okusa zapravo utječu na nas? Saznajte na zanimljivom predavanju na FFRI-u

Na temu Arome i boje koje nas okružuju na Sveučilištu u Rijeci govorit će Tomislav Pavlešić s njihovog Odjela za biotehnologiju. Predavanje će se održat u srijedu, 15. veljače 2023. s početkom u 17 sati u učionici 107, Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Na temu Arome i boje koje nas okružuju na Sveučilištu u Rijeci govorit će Tomislav Pavlešić s njihovog Odjela za biotehnologiju. Predavanje će se održat u srijedu, 15. veljače 2023. s početkom u 17 sati u učionici 107, Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Naši osjeti mirisa i okusa utječu na naš život više nego što i sami mislimo. Preferencije, simpatije, ugodna atmosfera, društvo i okolina u direktnoj su vezi s onim što mirišemo. Kod uživanja u hrani osjet mirisa, ali i boja, od najvećeg je značaja i važnosti. Mirisne informacije (arome), koje dolaze preko našeg nosa kao i boja namirnica, daju nam temeljnu informaciju i potvrdu sviđa li nam se pojedina hrana ili ne. Naš će nam nos tijekom degustacije otkriti puno više o hrani nego bilo koji drugi receptor, stoji na stranicama Sveučilišta u Rijeci.

O toj temi na predavanju naziva Arome i boje koje nas okružuju govorit će Tomislav Pavlešić s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Predavanje će se održat u srijedu, 15. veljače 2023. s početkom u 17 sati u učionici 107, na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Profesor Pavlešić od 2017. godine suradnik je na Odjelu za biotehnologiju gdje je voditelj Sveučilišnog enološkog laboratorija. Suradnik je na kolegiju Kemija aroma u hrani, a ujedno drži nastavu na Medicinskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 



 
FOTO: UNSPLASH