LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna znanstvena konferencija „SINCERE"

Znanstvenici, gospodarstvenici i političari o mogućnostima reindustrijalizacije

Tijekom triju dana trajanja konferencije „SINCERE" razmatrat će se mogućnosti reindustrijalizacije i pametne specijalizacije u članicama Europske unije i zemljama kandidatima za članstvo. Ulaz je slobodan za sve sesije.

Tijekom triju dana trajanja konferencije „SINCERE" razmatrat će se mogućnosti reindustrijalizacije i pametne specijalizacije u članicama Europske unije i zemljama kandidatima za članstvo. Ulaz je slobodan za sve sesije.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku od 29. rujna do 1. listopada 2016. organizira međunarodnu znanstvenu konferenciju Smart Ideas and a New Concept of Economic Regeneration in Europe – SINCERE.

Tijekom tri dana trajanja konferencije eminentni znanstvenici, gospodarstvenici i kreatori ekonomske politike iz više zemalja razmatrat će mogućnosti reindustrijalizacije i pametne specijalizacije u članicama Europske unije i zemljama kandidatima za članstvo. Poseban dio konferencije naziva Pametni gradovi i nova ekonomija organiziran je u suradnji s Centrom za lokalni ekonomski razvoj CLER Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Svečano otvorenje konferencije predviđeno je za četvrtak 29. rujna 2016. u 10 sati, u prostoru Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41). Tom prilikom o industrijskoj politici u zemljama središnje i jugoistočne Europe govorit će: zamjenik premijera za europske poslove Republike Makedonije dr. Fatmir Besimi, ministar industrije i trgovine Češke republike ing. Jan Mladek, ministrica industrije i trgovine Republike Kosovo dr. Hykmete Bajrami, ministrica uprave Republike Hrvatske dr. Dubravka Jurlina Alibegović te ministar regionalnog razvoja i EU fondova Republike Hrvatske gosp. Tomislav Tolušić. Panel će moderirati dr. Shqiponja Telhaj sa London School of Economics i dr. Iraj Hashi sa Sveučilišta Staffordshire u Velikoj Britaniji.

 Veliki interes znanstvenika i gospodarstvenika iz Hrvatske i inozemstva, kao i sudjelovanje kreatora ekonomske politike iz niza zemalja, ukazuju na važnost pitanja reindustrijalizacije za održivi rast europskih gospodarstava. Bitno je istaknuti da će radovi konferencije biti objavljeni u časopisima referiranima u nekim od najjačih svjetskih znanstvenih baza. Sve navedeno čini ovaj skup jednim od najvažnijih znanstvenih događaja u području ekonomije u ovoj godini. istaknuo je doc. dr. sc. Nebojša Stojčić, pročelnik Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i predsjednik Organizacijskog odbora Konferencije.

Ulaz je slobodan na sve sesije Konferencije.

FOTO: UNIDU