LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
INFCON24

Znanstveni skup u Rijeci otkriva kako umjetna inteligencija može pomoći u izradi doktorskih radova

Sudionici će imati priliku upoznati se s konkretnim primjerima korištenja AI-a u doktorskom radu, uključujući chatbote, AI asistente i druge digitalne alate koji pomažu u prikupljanju podataka i analizi.

Sudionici će imati priliku upoznati se s konkretnim primjerima korištenja AI-a u doktorskom radu, uključujući chatbote, AI asistente i druge digitalne alate koji pomažu u prikupljanju podataka i analizi.

U petak i subotu, 8. i 9. studenog 2024. godine, na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci održat će se treći Znanstveni skup doktorskih studenata informatike INFCON24. Ovaj dvodnevni događaj okupit će doktorandice i doktorande iz područja informatike i srodnih disciplina kako bi predstavili svoje znanstvenoistraživačke radove, razmijenili iskustva te proširili profesionalne mreže.

Pomorci, proširite svoje kompetencije uz pomoć ovih dvaju važnih tečajeva u Rijeci


Glavni dio programa bit će izlaganja znanstvenih radova doktoranada, a radovi će biti predani u obliku proširenog sažetka, koji će kasnije biti objavljeni u zborniku sažetaka INFCON24. Cilj ovog znanstvenog skupa nije samo prezentacija radova već i poticanje umrežavanja među sudionicima, s naglaskom na interdisciplinarnu suradnju.

Sveučilište u Rijeci zapošljava studente asistente za pružanje pomoći studentima s invaliditetom


Posebna tema ovogodišnjeg skupa je primjena generativne umjetne inteligencije (AI) u znanstvenim istraživanjima. Kao dio tog segmenta, na INFCON24 će sudjelovati dvoje pozvanih predavača, koji će sudionicima pružiti pregled suvremenih AI alata i tehnologija koje se koriste za ubrzavanje i optimizaciju istraživačkog procesa. Sudionici će imati priliku upoznati se s konkretnim primjerima korištenja AI-a u doktorskom radu, uključujući chatbote, AI asistente i druge digitalne alate koji pomažu u prikupljanju podataka i analizi.

Osniva se novi fakultet logopedije na Sveučilištu u Rijeci, veliki korak u razvoju obrazovanja


Organizatori skupa pozivaju sve doktorandice i doktorande zainteresirane za temu informatike i srodnih područja da se prijave i iskoriste ovu priliku za razmjenu znanja, usvajanje novih vještina i umrežavanje s kolegama iz različitih krajeva Hrvatske i svijeta. Više informacija o prijavi i programu skupa dostupno je ovdje.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA