LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

ZNANSTVENA AVANTURA Otvorene prijave za stipendije zaklade British Scholarship Trust

Studenti koji žele provesti znanstveno istraživanje uz pomoć ove stipendije to mogu učiniti na britanskim sveučilištima.

Studenti koji žele provesti znanstveno istraživanje uz pomoć ove stipendije to mogu učiniti na britanskim sveučilištima.

Studenti zaljubljeni u znanost mogu se odvažiti na ovu avanturu  znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima, znanstveno-istraživačkim institutima i drugim ustanovama u trajanju od jednog do tri mjeseca, stoji na stranici AMPEU-a.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije pozivaju studente na podnošenje prijava za stipendije zaklade British Scholarship Trust u akademskoj godini 2024/2025.
 


VEZANO: Otvorene prijave za stipendije Narodne Republike Kine



Stipendije su namijenjene studentima iz Republike Hrvatske upisanima na diplomske i poslijediplomske doktorske studije koji do 1. listopada 2024. godine neće navršiti 30 godina, a dodjeljuju se u sklopu Bilateralnog programa akademske mobilnosti.
 

Stipendija uključuje

  1. financijsku potporu: 1000,00 GBP mjesečno u gradovima izvan Londona te 1200,00 GBP mjesečno tijekom boravka stipendista na ustanovama domaćinima koje su smještene u Londonu
  2. pokriven trošak prijevoza: jedna povratna zrakoplovna karta na relaciji RH  UK.

 

„Britanska strana (British Scholarship Trust) isplaćuje stipendistima financijsku potporu tijekom boravka u Velikoj Britaniji, a troškove putovanja stipendista u Veliku Britaniju snosi hrvatska strana (Agencija za mobilnost i programe EU-a).“ – stoji na stranici AMPEU-a.


Prijaviteljima su dostupne i korisne informacije za pripremu prijavne dokumentacije te odgovori na često postavljena pitanja.

Za sve pojedinosti i dodatne informacije o pozivu zainteresirani kandidati mogu se obratiti Agenciji za mobilnost i programe EU-a na adresu elektroničke pošte: bilaterala@ampeu.hr.

Rok za prijavu za stipendiju je 1. ožujka 2024. godine.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA