LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualno natjecanje

ZICER još danas prima prijave na Climathon koji sudionike vodi u 2050. godinu

ZICER poziva studente, mlade znanstvenike, novinare, dokumentariste, arhitekte, urbaniste, IT-jevce i entuzijaste da se još danas prijave za sudjelovanje na natjecanju Climathon.

ZICER poziva studente, mlade znanstvenike, novinare, dokumentariste, arhitekte, urbaniste, IT-jevce i entuzijaste da se još danas prijave za sudjelovanje na natjecanju Climathon.

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) organizira treći Climathon. Održat će se 16. prosinca 2020. u virtualnom formatu.

– Climathon je konceptualni hackathon i globalni pokret Europskog instituta za inovacije i tehnologiju kojim svake godine tisuće mladih ljudi u više od 100 svjetskih gradova simultano kreiraju rješenja za klimatske izazove današnjice. Omogućava odlučnim građanima da se uključe u rješavanje klimatskih problema razrađujući svoje ideje te da na inspirativni način dopru do šire zajednice. – pojašnjavaju organizatori na službenom Facebook događaju.

Pozivaju studente, mlade znanstvenike, novinare, dokumentariste, arhitekte, urbaniste, IT-jevce i entuzijaste da se prijave za sudjelovanje. Prijave su otvorene još danas, 15. prosinca, a vrše se na poveznici.

Sudionike će taj događaj odvesti u 2050. godinu.

– Zamisli... 2050. je u Zagrebu. Što je drukčije u našim kvartovima, kako izgleda odlazak na faks, je li čokolada u dućanima zapakirana u plastične omote? I postoje li uopće dućani kakvi su bili u 2020? Kako se zimi griju naši stanovi i kakvi su zakoni u 2050. godini? Klimatske promjene imaju učinak na svaki dio društva, a naša polazna točka je 2050. godina. – navode organizatori.

Najavljuju da će natjecatelji na tom jedinstvenom natjecanju biti grupirani u multidisciplinarne timove, a u metodologiju storytellinga i pitcha uvest će ih Climathon mentori.

– Uz podršku stručnjaka i u malim grupama njihova će kreativnost stvoriti finalni rezultat: novinski članak, editorijal za časopis ili videoisječak iz večernjih vijesti koji će prikazati segment života u Zagrebu iz perspektive 2050. godine. Predstavit će ih stručnom žiriju, a svi članovi pobjedničkog tima osvojit će nagradu Mireta i odšetati u paru ekološki najnaprednijih tenisica na svijetu. – dodaju iz ZICER-a


Partneri zagrebačkog Climathona su: Grad Zagreb, INA i Miret.
FOTO: PIXABAY