LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2023./2024.

ZET počinje s izradom novih i produljenjem postojećih Pretplatnih karata za učenike i studente

Donosimo što vam je sve potrebno za izradu nove ili produljenje postojeće učeničke/studentske karte.

Donosimo što vam je sve potrebno za izradu nove ili produljenje postojeće učeničke/studentske karte.

Izbjegnite kazne ili neugodno bježanje od kontrole i na vrijeme produljite postojeću ili izradite novu pretplatnu kartu. Zagrebački elektronički tramvaj od srijede, 23. kolovoza, počinje s izradom novih iskaznica jer tada počinje produljenje statusa preko studentske elektroničke baze ISAK, a za učenike u skladu s podacima sustava eMatica od 2. rujna. Do tada se produljenje statusa može obaviti uz ovjereni zahtjev ZET-a.
 

Nova Pretplatna karta


Novi korisnici koji dosad nisu izrađivali Pretplatnu kartu, trebaju ovjeriti Zahtjev ZET-a s jednom fotografijom u obrazovnoj instituciji te se uputiti na bilo koje prodajno mjesto. Postoji mogućnost izrade fizičke pretplatne karte ili formiranje virtualne pretplatne karte u aplikaciji MojZET. Cijena izrade pretplatne karte iznosi 3,98 eura i traje nekoliko dana, dok se za formiranje virtualne karte ne naplaćuje naknada za izradu. 
 

Produljenje postojeće Pretplatne karte


Učenici i studenti koji su protekle godine koristili Pretplatnu kartu, mogu produljiti statuse u nekoliko koraka preko mobilne aplikacije. Također, mogu produljiti status na svojim fizičkim kartama i bez ovjere Zahtjeva u obrazovnoj instituciji i to na prodajnim mjestima ZET-a te na kioscima ugovornih partnera. 
 

Velika Gorica, Zaprešić i Stupnik


Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine kojima je prebivalište na području Velike Gorice, Zaprešića i Stupnika, moraju ovjeriti zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi grada, odnosno općine. Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine s tih područja potrebno će ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a i kioscima ugovornih partnera, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.
 

Bistra i Luka


Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine, navodi u priopćenju ZET.
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT