LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatni trening

Ženska soba educira studente o rodno uvjetovanom nasilju; očekuju ih književne i novinarske večeri te pisanje za portal

Do 19. ožujka zaprimaju se prijave za sudjelovanje na treningu koji će voditi članice Ženske sobe. Studentice i studente potom očekuju dvije književne i jedna novinarska večer, a na koncu će i oni pisati tekstove o temi rodne ravnopravnosti.

Do 19. ožujka zaprimaju se prijave za sudjelovanje na treningu koji će voditi članice Ženske sobe. Studentice i studente potom očekuju dvije književne i jedna novinarska večer, a na koncu će i oni pisati tekstove o temi rodne ravnopravnosti.

Ženska soba organizira jednodnevnu edukaciju namijenjenu studenticama i studentima o temi rodno uvjetovanog nasilja, s naglaskom na seksualno nasilje i rodne (ne)ravnopravnosti. Održat će se 24. ožujka od 10 do 16 sati u prostorijama Ženske sobe, na zagrebačkoj adresi Maksimirska 51a, 2. kat.

Trening će se sastojati od kombinacije predavanja i vježba, a vodit će ga članice Ženske sobe – trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne (ne)ravnopravnosti: Antonija Hojt Ilić, prof. soc. pedagogije, i Kristina Mihaljević, mag. paed. soc.

Edukacija je sastavni dio projekta Kutak ravnopravnosti koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s udrugom Centar za razvoj mladih uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Opći cilj projekta jest osnaživanje i poticanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u postizanju rodne ravnopravnosti i prevencije rodno uvjetovanog nasilja. 

Valja napomenuti da je sudjelovanje besplatno te je osiguran ručak. Međutim, nisu pokriveni putni troškovi dolaska na edukaciju.

Uz jednodnevnu edukaciju, sudionice i sudionici imat će priliku sudjelovati na dvjema književnim večerima koje se organiziraju u suradnji s udrugom Skribonauti te na novinarskoj večeri u suradnji s Antonelom Marušić (Vox Feminae). Navedene večeri održat će se s ciljem poticanja kritičkog razmišljanja o rodnoj ravnopravnosti i rodno uvjetovanom nasilju kroz književnost i novinarstvo.

Polaznici trebaju sudjelovati u svim spomenutim aktivnostima (jednodnevna edukacija, 2 književne večeri, 1 novinarska večer) te na javnoj akciji koju će Ženska soba organizirati krajem godine. Edukacija je namijenjena studentima/cama koji se bave ili se žele baviti pisanjem jer je obveza, nakon sudjelovanja na aktivnostima, osmisliti i napisati tekst o temi rodne ravnopravnosti, uz mentorstvo novinarke Antonele Marušić i članica Ženske sobe. Ti će tekstovi biti objavljeni na portalu Studentski.hr na kojem će se u okviru projekta otvoriti rubrika Kutak ravnopravnosti

Po izvršenim obvezama sve će sudionice i sudionici primiti potvrdu o sudjelovanju na edukaciji i projektnim aktivnostima.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 19. ožujka 2020. na e-adresu zenska.soba@zenskasoba.hr. Potrebno je poslati životopis koji obvezno mora sadržavati kontakt podatke te motivacijsko pismo. 

FOTO: PIXABAY