LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zbog velikog interesa produljen rok za upise na Proizvodno strojarstvo

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli odgovara na intenzivne gospodarske potrebe za novim profilima stručnjaka, stoga je otvorilo novi stručni preddiplomski studij Proizvodnog strojarstva.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli odgovara na intenzivne gospodarske potrebe za novim profilima stručnjaka, stoga je otvorilo novi stručni preddiplomski studij Proizvodnog strojarstva.

Zbog velikog interesa kandidata produžen je rok natječaja za upis studenata u prvu godinu stručnog preddiplomskog studija Proizvodno strojarstvo. Prijave na natječaj primaju se do 8. studenog 2016. godine Stručni preddiplomski studij Proizvodnog strojarstva najnoviji je studijski program Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli – u Upisnik studijskih programa pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta Republike Hrvatske upisan je u rujnu 2016. godine

Time je Sveučilište odgovorilo na sve intenzivnije gospodarske potrebe za ovim profilom stručnjaka te brojne poticaje iz okruženja za pokretanjem studija proizvodnog strojarstva – kako Hrvatske gospodarske komore, lokalne uprave i samouprave, poduzetnika i gospodarstvenika, tako i studenata. Novi studij pridonijet će realizaciji ciljeva sveučilišne Razvojne strategije za razdoblje 2016-2020, te nacionalne Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u području razvoja studija u STEM području. 

Završetkom ovog studija stječe se 180 ECTS bodova te potrebna znanja, kompetencije i vještine za:

  • vođenje operativne i tehnološke pripreme proizvodnje;
  • vođenje i organizaciju rada u suvremenim procesima proizvodnje;
  • organizaciju tehnologije održavanja opreme, strojeva i energetskih postrojenja;
  • osiguravanje zahtijevane razine kvalitete u procesima;
  • otklanjanje problema i zastoja u proizvodnim procesima;
  • korištenje informatičke potpore u struci;
  • davanje logističke potpore proizvodnim i drugim procesima;
  • predstavljanje proizvoda i tvrtki te
  • ostala znanja, kompetencije i vještine neophodne budućim inženjerima strojarstva.

Stoga je nastavni proces, osim usvajanju teorijskih znanja, usmjeren i ka stjecanju praktičnih znanja i vještina izvedbom laboratorijskih vježbi, vježbi u praktikumima, na radilištima i u proizvodnim pogonima, što će biti od značajne pomoći studentima pri obavljanju njihovih prvih radnih zadataka na budućim radnim mjestima.

Moderno strojarstvo isprepleteno je s drugim područjima tehnike, osobito brodogradnjom, elektrotehnikom, elektronikom, računarstvom i informatikom. Interdisciplinarnost izražena je i u odnosu na ostala područja znanosti, što omogućava inženjerima strojarstva apliciranje na različita radna mjesta i obavljanje raznovrsnih radnih zadataka u mnogim industrijskim granama i djelatnostima, čime pridonose gospodarskom i društvenom razvoju lokalne i šire zajednice.

Program stručnog studija proizvodnog strojarstva osmišljen je sukladno trenutnim zahtjevima tržišta rada i potražnji za dinamičnošću, fleksibilnošću, poznavanjem suvremenih sofisticiranih tehnologija, usvajanjem i brzom primjenom novih tehnologija, predviđajući, te dijelom i postavljajući, nove trendove u proizvodnim procesima. Tekst natječaja za upis te prijavnicu preuzmite na poveznici.

Više o svemu pogledajte u emisiji Indeks:

FOTO: INDEKS EMISIJA