LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GREŠKA U SUSTAVU

Zbog šutnje u slučaju ubojstva osječke studentice, Inicijativa traži ostavku ministra i načelnika

„Baš nitko, ni ministar unutarnjih poslova ni načelnik niti župan i gradonačelnik, nije izrazio žaljenje niti je rekao da će izvidjeti što se doista dogodilo“, rekla je jedna od organizatorica skupa.

„Baš nitko, ni ministar unutarnjih poslova ni načelnik niti župan i gradonačelnik, nije izrazio žaljenje niti je rekao da će izvidjeti što se doista dogodilo“, rekla je jedna od organizatorica skupa.

Predstavnici građanske inicijative „Kava za ženska prava" prozvali su ministra Davora Božinovića i načelnika osječko-baranjske policije Ladislava Becea na skupu održanom u subotu na platou Željezničkog kolodvora nasuprot zgrade Policijske uprave. Zatražili su ostavke zbog „šutnje" u slučaju ubojstva studentice Mihaele Berak, piše Hina.
 


VEZANO; Započinje projekt „Šapa humanitarnosti!”



Jedan od razloga okupljanja je to što prema sudionicima skupa u posljednjih pet mjeseci, od kako se dogodilo ubojstvo, nitko iz vlasti ni predstavnika građana nije izrazio žaljenje.
 

„Baš nitko, ni ministar unutarnjih poslova ni načelnik niti župan i gradonačelnik, nije izrazio žaljenje niti je rekao da će izvidjeti što se doista dogodilo i koje greške u sustavu su napravljene.“ – rekla je jedna od organizatorica skupa i članica Udruge Adela Maja Celing Celić prema Hini.

 

,,Slučajnost"


Za ubojstvo se tereti policajca Marko Smažila – državno odvjetništvo sumnjiči ga za ubojstvo, ali načelnik Ladislav Bece tvrdi da je Smažil studenticu ubio slučajno jer je nestručno rukovao vatrenim oružjem.

Inicijativa „Kava za ženska prava" traži od načelnika objašnjenje zašto nije provedena interna istraga o tome da je unatoč brojnim edukacijama o rukovanju oružjem, došlo do „slučajnog“ opaljenja, ali i zašto glavni čovjek policije nije izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo, ali i načina na koji je načelnik komunicirao o tragičnom događaju.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA