LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Zbog premalo stanara slavonski studentski dom opet bi trebao imati natječaj najesen

Ravnatelj Studentskog centra u Požegi otkrio nam je kakav je plan s obzirom na to da je od 110 mjesta pravo na smještaj ostvarilo samo 11 studenata.

Ravnatelj Studentskog centra u Požegi otkrio nam je kakav je plan s obzirom na to da je od 110 mjesta pravo na smještaj ostvarilo samo 11 studenata.

Požega je ove godine dobila svoj studentski dom u koji bi najesen trebali useliti prvi stanari. Iako bi zasigurno svaki student volio doći u potpuno novi dom koji ima medijatiku, teretanu, prostor za bicikle i još mnogo, te u dom koji prima ukupno 110 studenata, na ljetnom je natječaju to pravo ostvarilo 11 od 13 prijavljenih studenata.
Vezano:
S obzirom na tako malu brojku stanara obratili smo se ravnatelju požeškog Studentskog centra Tomislavu Ragužu kako bismo doznali hoće li raspisivati novi natječaj s obzirom na to da je za jesenski rok upisa na Veleučilištu u Požegi prema podacima sa stranice Postani student ostalo još dosta slobodnih mjesta: 
– Nakon završetka jesenskog upisnog roka na Veleučilištu planiramo raspisati novi natječaj za smještaj studenata u studentski dom. Do tada očekujemo jasno definirane upute Nacionalnog stožera i Ministarstva znanosti i obrazovanja o načinima izvođenja nastave na visokim učilištima u uvjetima koronakrize, kako bi i studenti znali da li će se nastava i dalje održavati online ili klasičnim načinom. 
Budući da se ne čini pretjerano isplativim držati studentski dom otvorenim za 11 studenta, upitali smo kakav je plan ako uistinu ondje ostane samo 11 stanara:
– Nakon raspisivanja prvog natječaja imali smo dosta upita za smještaj studenata koji se namjeravaju upisati u jesenskom roku, pa se nadam da  ćemo, ako to epidemiološka situacija dozvoli, imati dovoljno stanara za rentabilno poslovanje. – rekao nam je ravnatelj SC-a Tomislav Raguž. 
FOTO: UNSPLASH