LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti inovatori

Završilo je najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj; ovim studentima pripale bogate novčane nagrade

LUMEN platforma iznjedrila je ovogodišnje pobjednike: održana je završnica najvećeg studentskog natjecanja.

LUMEN platforma iznjedrila je ovogodišnje pobjednike: održana je završnica najvećeg studentskog natjecanja.

U subotu, 28. svibnja 2022. u hotelu Antunović održana je završnica LUMEN platforme - najvećeg studentskog natjecanja kojeg su organizirala četiri različita tima unutar eSTUDENTa. 

Riječ je o natjecanjima s područja poslovanja, analize podataka, programiranja i elektrotehnike. Podsjetimo, LUMEN platfroma ima četiri natjecanja, a to su: 

  • LUMEN Business
  • LUMEN Data Science
  • LUMEN Development
  • LUMEN Engineering 

O vođenju i konačnoj realizaciji projekta progovorila je Paula Štefanek, koordinatorica Project management skupine te potpredsjednica eSTUDENTa

– Ovo je prva godina u kojoj smo uspjeli završnice sva četiri LUMEN natjecanja održati u isto vrijeme na istom mjestu. S obzirom na brzinski feedback koji smo dobili vidimo da su partneri iznimno zadovoljni jer su rješenja poslovnih slučajeva kvalitetna i kreativna.

Maja Sladović, u timu s Barbarom i Edijem s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu na LUMEN Businessu odnijeli su prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 HRK za poslovni slučaj koji je predstavilo poduzeće Njuškalo. Osim networkinga, pobjednička ekipa ističe sjajnu suradnju s poduzećem:

– Međusobna komunikacija je bila odlična. Na konzultacijama se moglo puno toga saznati, a Njuškalo se izvrsno pripremilo. Imali su dobro razrađen slučaj, dali su nam istraživanja tržišta koje su imali te sve što nam je moglo biti od pomoći.

Dobru organizaciju istaknula je i studentica psihologije, Marija Vlahović koja je na LUMEN Business natjecanju zajedno sa svojim timom zauzela drugo mjesto te osvojila nagradu u iznosu od 5.000 HRK.

– Projekt je odlično organiziran te smo o svemu bili obaviješteni na vrijeme. Imali smo sjajnu priliku da dođemo do novih znanja i spoznaja, a ovo iskustvo će mi sigurno pomoći u pronalaženju posla u marketing sektoru kojim se želim baviti.

Ena Aničić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te članica pobjedničkog tima na LUMEN Data science koji je osvojio glavnu nagradu u iznosu 15.000 HRK ističe kako im je pobjeda dobar ''vjetar u leđa'' te navodi:

– Natjecanje je odlično, od početka do kraja. Problem je stvarno zanimljive te se dosta toga može naučiti sudjelovanjem u ovakvom projektu.

Student FERa, Nikola Kaužljar te član pobjedničkog tima koji je osvojio glavnu nagradu u iznosu od 15.000 HRK na LUMEN Engineering natjecanju ističe:

– Najvažnija stvar je dobivanje financijskih sredstva za realizaciju na temu analognog crteža Bodeovog dijagrama. Da smo morali sami financirati projekt, bilo bi puno teže jer ga ne bismo napravili baš kako smo zamislili.

LUMEN platformu ne bi bilo moguće konkretizirati bez brojnih partnera s kojima eSTUDENT surađuje već dugi niz godina. Partneri su proaktivnim studentima ponudili realne izazove s kojima se njihova poslovna poduzeća susreću u vlastitom radu.O razlozima za partnerstvo, Ilija Leko iz operativnog poslovanja i razvoja poslovanja u startupu PhishAR navodi:

– Velika prednost LUMEN platformi za studente je networking i informiranje o tvrtkama koje su proaktivne, koje žele biti dio ovakvih natjecanja te koje zapošljavaju mlade ljude s novim vizijama. Također, studenti dobivaju priliku upoznati tržište rada, saznati čime se koja tvrtka bavi te pronaći ono što im najviše odgovara. Korist je obostrana

Marijan Smetko, predstavnik poslovnog slučaja Photomatha na LUMEN Data Science natjecanju poziva sve studente da se okušaju na idućem LUMEN natjecanju:

– Svi natjecatelji su me ugodno iznenadili. Rješenja su bila raznovrsna i jako kvalitetna, što me doista razveselilo. Generalno sam zadovoljan svime što su natjecatelji pokazali te vidim dosta potencijala kojeg će se moći primijeniti u praksi.

Za više informacija o Udruzi i projektima posjetite web stranicu ili pratite eSTUDENT na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i LinkedIn. Preplatite se na njihov newsletter ako želite biti u toku s aktualnim događanjima unutar eSTUDENTa!

FOTO: PRESS