LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci Sveučilišnog računskog centra

Završeni su upisi novih studenata u ISVU, evo koliko ih se upisalo

Sveučilišni računski centar objavio je podatke o studentima upisanima u ISVU u ljetnom upisnom roku.

Sveučilišni računski centar objavio je podatke o studentima upisanima u ISVU u ljetnom upisnom roku.

Završeni su upisi novih studenata s ljetnog upisnog roka na većini visokih učilišta koja koriste Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU). Upisalo se više od 21 000 kandidata.

– Upisi su protekli uspješno, bez tehničkih problema, uz nešto veće opterećenje sustava nego u razdoblju izvan upisa. ISVU je uspješno odradio sve zahtjeve korisnika i proslijedio informacije o novoupisanim studentima u druge povezane sustave: u Informacijski sustav studentskih prava (ISSP) i Informacijski sustav akademskih kartica (ISAK) – javljaju iz Sveučilišnog računskog centra.

Nakon objave konačne rang-liste kandidata koji su ostvarili pravo upisa na studijske programe za upise na studijske programe 21. srpnja 2021. godine, u ISVU su za 106 visokih učilišta iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) prebačeni podaci o 23 088 kandidata, a za više od 21 100 evidentiran je upis na visoka učilišta u ISVU.

ISVU, podsjećaju iz Sveučilišnog računskog centra, koristi 111 visokih učilišta u Republici Hrvatskoj za vođenje većine administracije vezane uz studente i tijek njihovog studiranja. Sustav aktivno koristi više od 14 000 djelatnika (nastavnika i administrativnog osoblja) i više od 140 000 studenata, a njegovo održavanje i razvoj programske podrške osigurava Srce.

FOTO: UNSPLASH