LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
72 sata bez kompromisa

Završena 1. volonterska akcija Splitsko-makarske nadbiskupije

Od 24. do 26. listopada mladi su volonteri pod geslom volontiRAJ NA ZEMLJI sudjelovali u kreativnim radionicama te uređenju okoliša.

Od 24. do 26. listopada mladi su volonteri pod geslom volontiRAJ NA ZEMLJI sudjelovali u kreativnim radionicama te uređenju okoliša.

Svetom misom u splitskoj katedrali sv. Dujma, 26. listopada, koju je predvodio splitsko–makarski nadbiskup mons. dr. Marin Barišić, završena je prva volonterska akcija 72 sata bez kompromisa koju je organizirao Studentski katolički centar u Splitu, a koja je započela 24. listopada, pod geslom volontiRAJ NA ZEMLJI.

U ovoj akciji na preko 30 različitih projekta sudjelovalo je oko 200 volontera koji su pokazali kršćansku solidarnost te, kako je mons. Barišić u propovijedi naglasio, u djelo proveli evanđelje o dvije zapovijedi ljubavi.

Nadbiskup je čestitao i zahvalio mladim volonterima koji su, kako je rekao, solidarnošću, zajedništvom i humanošću posvjedočili što je najvažnije za osobni život i za život društva. Mons. Barišić nazvao je projekt 72 sata bez kompromisa tjelesno–duhovnim maratonom, sportom koji zahvaća um, srce, dušu, ruke, noge, lice, cjelovitu osobu. Naglasio je kako su ovim projektom sudionici poslali poruku da današnje društvo može imati drugo lice u kojem će se prepoznavati lice Boga.

Na kraju svete mise, nadbiskup je još jednom čestitao organizatorima i volonterima te ih ohrabrio da ne stanu na ovoj jednoj akciji.

72 sata bez kompromisa
 

Tijekom prve akcije 72 sata bez kompromisa u Splitu, volonteri su ostvarili različite projekte. Između ostalog, sudjelovali su u kreativnim radionicama, uređenju okoliša oko crkvi, dječjih vrtića i drugih institucija, čišćenju i krečenju životnih prostora starijih osoba, družili su se s korisnicima staračkih domova, prikupljali hranu i ostale potrepštine u trgovačkim centrima koje će Caritas proslijediti najpotrebitijima, sudjelovali u radionicama o volonterizmu i još mnogo toga. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli ostvarenju ove akcije.

Podsjećamo, projekt 72 sata bez kompromisa već se nekoliko godina organizira u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji te u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je da kroz tri dana mladi volonterski sudjeluju u projektima za dobrobit drugih ljudi, institucija, župa i lokalnih zajednica. Beskompromisno znači da do samog početka akcije ne znaju što će biti njihov zadatak. 

FOTO: FACEBOOK