LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Osijeku

Završava izgradnja osječkog studentskog doma; studenti bi se trebali useliti u siječnju

Projekt vrijedan gotovo 200 milijuna kuna trebao bi završiti u siječnju kada dođe vrijeme za useljavanje studenata u novu zgradu.

Projekt vrijedan gotovo 200 milijuna kuna trebao bi završiti u siječnju kada dođe vrijeme za useljavanje studenata u novu zgradu.

Studentski dom u Osijeku, točnije još jedna njegova zgrada, sada je u završnoj fazi radova, a gotov bi trebao biti do listopada ove godine, prenosi Republika.eu.

Nakon što završe radovi kreće opremanje doma za što će biti raspisan javni natječaj, a zatim bi dom trebao imati oko 800 studenata koji će živjeti u domu u kojemu će koristiti elektronske kartice, zajedničke prostorije, čajne kuhinje, prostorije za fitnes itd. 

– Vjerujem da će ovo biti novi poticaj budućim studentima da odaberu osječko sveučilište kao mjesto studiranja. Inače, radi se o studentskom paviljonu sa 796 kreveta, samo da kažem da oba studentska doma u Osijeku dosadašnja imaju 669. To znači da ćemo znatno povećati kapacitete. Do sad smo pokrivali otprilike 5 posto nedomicilnih studenata sa studentskim domom, s izgradnjom ovog paviljona to će biti negdje oko 12 posto. – rekao je prorektor za strategiju razvoja i financije osječkog Sveučilišta prof. dr. sc. Drago Šubarić za Republiku.eu.

Natječaj za smještaj u domu već je raspisan, a kako govori Šubarić, studenti bi se u dom trebali useliti u siječnju 2021. godine, do kada će dobivati subvenciju za privatni smještaj. Po useljenju studenata završit će se projekt prvotno vrijedan 174 milijuna kuna, dok su novim natječajem Sveučilište i država morali nadoknaditi razliku do 191 milijuna kuna.

– Naš cilj je da sve sveučilišne sastavnice premjestimo u dogledno vrijeme u Kampus. Evo, nedaleko odavde uskoro će, ja vjerujem, početi radovi na novoj zgradi FERIT-a, zatim tu je Prehrambeno-tehnološki fakultet, Pravni, očekujemo da ćemo dobiti sredstva za završetak sveučilišne knjižnice, tako da će ovo stvarno postati jedan mali grad u jednom velikom gradu. – komentira za Republiku.eu Šubarić.

FOTO: STUDENTSKI CENTAR U OSIJEKU