LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Započinje provedba redovnog prijediplomskog studija japanologije na Filozofskom fakultetu

Nakon dugogodišnjeg iskustva u izvođenju programa japanologije kao trogodišnjeg slobodnog studija, očekuje se veliki broj zainteresiranih studenata za novi program. Filozofski fakultet je organizirao i prigodno događanje.

Nakon dugogodišnjeg iskustva u izvođenju programa japanologije kao trogodišnjeg slobodnog studija, očekuje se veliki broj zainteresiranih studenata za novi program. Filozofski fakultet je organizirao i prigodno događanje.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva zainteresirane na obilježavanje 20. obljetnice studija japanologije na Filozofskom fakultetu te s ponosom objavljuje pokretanje redovnog prijediplomskog studija japanologije od akademske godine 2024/25.
 

„Povodom pokretanja prvog redovnog studija japanologije na Sveučilištu u Zagrebu organizirali smo događanje kako bismo upoznali širu javnost o mogućnostima koje studij nudi.” – poručuju s fakulteta.


Filozofski fakultet organizira događanje u subotu, 9. ožujka s početkom u 12.30 sati kako bi se šira javnost upoznala s novostima i mogućnostima studija japanologije. Program će započeti sadnjom japanske trešnje (sakure) u vrtu fakulteta, a nastavit će se natjecanjem u govoru japanskog jezika u Dvorani D7. Također, u Auli fakulteta biti će organizirane izložbe, radionice origamija i pisanja imena na japanskom jeziku te druge zanimljive aktivnosti.

Novi studij japanologije na Filozofskom fakultetu omogućava studentima osposobljavanje u standardnom japanskom jeziku te stjecanje znanje o lingvističkim i društveno-kulturnim aspektima Japana, japanskoj povijesti, književnosti, kulturi i društvenim odnosima. Polaznici završetkom studija postaju konkurentni na tržištu rada u područjima kao što su mediji, turizam, podučavanje, prevođenje, industrija, trgovina, diplomacija te brojna područja kulturnih djelatnosti.

Budući da je riječ o dvopredmetnom studiju, studenti japanologiju mogu kombinirati s brojnim drugim studijskim grupama koje Filozofski fakultet nudi.

Za više informacija o događanju i novom studiju japanologije, posjetite web stranicu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA