LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Započele pripremne radnje za izgradnju još jednog studentskog doma u Splitu

Zbog premalog domskog smještajnog kapaciteta Sveučilište u Splitu planira izgraditi još jedan dom, i to na području na kojem se sada nalazi Auto kuća Marjan.

Zbog premalog domskog smještajnog kapaciteta Sveučilište u Splitu planira izgraditi još jedan dom, i to na području na kojem se sada nalazi Auto kuća Marjan.

Ovog utorka, 26. svibnja, održala se javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja kampusa Sveučilišta u Splitu. Riječ je o pripremnim radnjama za izgradnju još jednog studentskog doma.

Vezano: FOTO: Pogledajte Studentski dom „Bruno Bušić” u novom ruhu


Prema riječima Filipa Klarića Kukuza, glavnog tajnika Sveučilišta, studentski dom trebao bi se nalaziti na području na kojem se sada nalazi Auto kuća Marjan. 

– Uprava Sveučilišta u Splitu na čelu s rektorom prof. dr. sc. Draganom Ljutićem okrenula se rješavanju ovog gorućeg pitanja svjesna kako je veliki problem za studente iz drugih krajeva koji odaberu Split za nastavak visokoobrazovnog školovanja upravo pronalazak adekvatnog smještaja. U studentskim domovima splitsko sveučilište raspolaže s oko 1250 smještajnih kapaciteta, što je za naše studente, ali i brojne strance koji dolaze tu na studij preko Erasmus programa – nedostatno. Kako su podstanarski stanovi skupi i donedavno su se ljeti iznajmljivali turistima, studenti bi često ostajali bez smještaja za vrijeme ispitnih rokova. – navedeno je na webu Sveučilišta u Splitu

FOTO: STUDENTSKI.HR