LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstva su se usuglasila

Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju ide na hitnu saborsku proceduru

Zakon o zdravstvenom osiguranju ide na hitnu proceduru izmjene u Sabor, a na snagu stupa tek od 1. studenoga

Zakon o zdravstvenom osiguranju ide na hitnu proceduru izmjene u Sabor, a na snagu stupa tek od 1. studenoga

Jučer je napokon stigla i službena potvrda ministra zdravlja Rajka Ostojića da je Ministarstvo Vladi uputilo Zakon o obvezatnom zdravstvenom osiguranju na hitnu saborsku proceduru još ovaj tjedan. Izmjene u Zakonu trebale bi svim redovitim studentima, bez obzira na godine, osigurati besplatno zdravstveno osiguranje osam godina od upisa na fakultet, ne uračunavajući u taj period moguće godine opravdanog zamrzavanaja studija.  

Podsjetimo, ministar Jovanović je prije tri dana izjavio kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odmah reagiralo i uputilo prijedlog Ministarstvu zdravlja kojim bi svi studenti od trenutka kada upišu svoj studij imali pravo na osam godina besplatnoga zdravstvenog osiguranja. Izričito je naveo da je Ministarstvo zdravlja prihvatilo prijedlog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i da očekuje da će Vlada na sjednici u četvrtak prihvatiti taj zakon, nakon čega slijedi izglasavanje u Saboru po hitnoj proceduri.

Problem i dalje postoji jer će spomenute promjene zakona na snagu stupiti tek 1. studenoga. Što će biti s novcem koji su studenti uplaćivali za zdravstveno osiguranje u periodu od 1. srpnja pa do 1. studenog nije poznato. Čuvajte se i pazite narednih 8 dana, jer ukoliko poželite neke od zdravstvenih usluga još uvijek će vam trebati novčanik. Kako je lijepo od Ministrastva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta što su se dogovorili, uskladili priče i nakon tri mjeseca odlučili nešto promijeniti.