LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti prava

Zaklada „Zlatko Crnić” raspisala je natječaj za dodjelu studentskih stipendija u iznosu od 230 eura

Stipendije su namijenjene studentima druge, treće, četvrte i pete godine sveučilišnog studija za magistra prava na pravnim fakultetima u Republici Hrvatskoj.

Stipendije su namijenjene studentima druge, treće, četvrte i pete godine sveučilišnog studija za magistra prava na pravnim fakultetima u Republici Hrvatskoj.

Zaklada Zlatko Crnić raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2024./2025. Stipendije su namijenjene studentima druge, treće, četvrte i pete godine sveučilišnog studija za magistra prava na pravnim fakultetima u Republici Hrvatskoj koji nisu stariji od 26 godina.

Pravo na stipendiju ostvaruju studenti koji nisu ponavljali godinu, osim iz opravdanih razloga te čiji prosjek ocjena iz dosadašnjih položenih ispita iznosi 4,0 ili više. Prosjek ocjena izračunava se kao omjer zbroja ocjena svih položenih ispita i broja predmeta koje je student do sada odslušao. Kandidati će se vrednovati prema Pravilniku o stipendiranju, a bodovat će se uspjeh na studiju, znanstveni ili stručni radovi iz područja prava, nagrade dekana ili rektora te međunarodne ili druge nagrade vezane uz pravni studij. Potvrde o osvojenim nagradama moraju biti priložene uz zahtjev.

Prijavite se za CEEPUS stipendije za ljetni semestar, a evo što ako vaš faks nije dio CEEPUS mreže



Zaklada će dodijeliti ukupno 10 stipendija, a visina stipendije iznosi 230 eura mjesečno te će se isplaćivati od listopada 2024. do srpnja 2025. godine. Zahtjev za stipendiju podnosi se ispunjavanjem obrasca objavljenog na web-stranici zaklade, a uz njega je potrebno priložiti potvrdu fakulteta o upisu, fotokopiju indeksa, potvrdu fakulteta o prosjeku ocjena te izjavu o suglasnosti za prikupljanje osobnih podataka. Ako student traži bodovanje dodatnih kriterija, poput znanstveno-stručnih radova ili nagrada, mora priložiti odgovarajuće dokaze.

Grad Zagreb objavio natječaje za stipendije u različitim kategorijama za učenike i studente



Zahtjevi, zajedno s potrebnim dokazima, šalju se skenirani na e-mail adresu info@zakladazlatkocrnic.hr, a originalna dokumentacija poštom preporučeno na adresu Zaklade Zlatko Crnić: Trg N. Š. Zrinskog 5, 10 000 Zagreb, do 25. listopada 2024. godine. Nepravodobni i nepotpuni zahtjevi neće biti uzeti u razmatranje, a rezultati natječaja bit će objavljeni u roku od 15 dana od isteka roka za prijavu.

Ministarstvo donijelo odluku o državnim stipendijama za STEM područje, evo koliko će iznositi



Kandidati koji nisu zadovoljni rezultatom natječaja, imaju pravo uložiti prigovor Upravnom odboru zaklade u roku od tri dana od primitka obavijesti. Prigovori se šalju elektroničkom poštom i poštom preporučeno na adresu zaklade. Nakon odobrenja stipendije, stipendist i zaklada potpisuju ugovor kojim definiraju međusobna prava i obveze.
IZVOR: ZAKLADA ZLATKO CRNIĆ
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA