LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine – Prsten

Zaklada Prsten dodjeljuje studentske stipendije od 300 eura mjesečno za Hrvate iz BiH

Stipendija se dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci, a pravo sudjelovanja na natječaju imaju redoviti studenti koji su upisani u više godine studija te ispunjavaju određene uvjete.

Stipendija se dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci, a pravo sudjelovanja na natječaju imaju redoviti studenti koji su upisani u više godine studija te ispunjavaju određene uvjete.

Zaklada Prsten, koja djeluje u okviru Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine – Prsten, raspisala je natječaj za dodjelu 20 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini, kao i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj, za akademsku godinu 2024./2025. Ova inicijativa ima za cilj pružiti podršku studentima koji nisu primatelji drugih stipendija i omogućiti im da lakše završe svoje obrazovanje.

Visina stipendije iznosi 300 eura mjesečno i dodjeljuje se za razdoblje od 10 mjeseci. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redoviti studenti koji su upisani u više godine studija, a koji ispunjavaju određene uvjete. Među tim uvjetima su i neponavljanje godine tijekom školovanja, dobna granica od 26 godina te neprimanje druge stipendije ili slične pomoći.

Osječko-baranjska županija dodjeljuje 170 stipendija srednjoškolcima i studentima u trajanju od deset mjeseci



Kandidati će biti odabrani na temelju nekoliko kriterija, uključujući niži dohodak po članu kućanstva, prosjek ocjena u godini studija, kao i sudjelovanje u radu Udruge Hrvata BiH Prsten. Rok za prijavu je 25. listopada 2024. godine do 23.59 sati. Prijave se mogu podnijeti putem linka, a dodatna dokumentacija mora se poslati i poštom na adresu Udruge.

Grad iz Karlovačke županije povećava broj i iznose stipendija za učenike i studente



Za prijavu na natječaj potrebno je priložiti niz dokumenata, uključujući životopis, pismo motivacije, potvrdu o prebivalištu, prijepis ocjena i razne potvrde o prihodima članova kućanstva. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 15. studenog 2024. godine na službenoj web-stranici Udruge.

Općina iz Međimurja raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Iznos raste s udaljenošću studenata od doma



Kandidati imaju pravo prigovora na rezultate natječaja unutar osam dana od objave, a svi prigovori trebaju biti poslani na službenu e-mail adresu prsten@udruga-prsten.hr. Također, stipendisti će biti obvezni osobno prisustvovati uručenju ugovora o stipendiranju, a Zaklada će snositi sve troškove vezane uz to. Upravni odbor Zaklade zadržava pravo procjenjivanja aktivnosti stipendista te može raskinuti ugovor u slučaju neaktivnosti ili netočnosti.
IZVOR: UDRUGA HRVATA BOSNE I HERCEGOVINE – PRSTEN
FOTO: CANVA PRO / OLEKSANDR FILON BY GETTY IMAGES, ILUSTRACIJA