LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Zajedno za popularizaciju znanosti

Dubrovačko sveučilište u pripremi brojnih aktivnosti za popularizaciju znanosti u osnovnim i srednjim školama.

Dubrovačko sveučilište u pripremi brojnih aktivnosti za popularizaciju znanosti u osnovnim i srednjim školama.

Uz početak nove školske godine započinju i aktivnosti Sveučilišta u Dubrovniku na projektu Blue-connect (Reconnect science with the blue society). Projekt okuplja partnere iz pet obalnih gradova Hrvatske i bavi se istraživanjem prirodnih, biomedicinskih, ekoloških, društvenih i ekonomskih aspekata mora.

Glavni cilj projekta je povezivanje znanosti s društvom kroz približavanje istraživanja i istraživača javnosti i jačanje znanstvenog i istraživačkog obrazovanja. Projekt se financira iz programa Obzor Europa i provodi uz koordinaciju Sveučilišta u Splitu te partnere Sveučilište u Rijeci, Step-RI, Sveučilišta u Puli Juraj Dobrila, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Dubrovniku, Medils, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša te Institut za oceanografiju i ribarstvo.

Nastavnici i znanstvenici s četiri sastavnice Sveučilišta u Dubrovniku (Odjel za primijenjenu ekologiju, Odjel za umjetnost i restauraciju, Pomorski odjel i Laboratorij za inteligentne autonomne sustave) će tijekom cijele godine provoditi brojne aktivnosti kako bi što uspješnije promovirali znanost i istraživanja na jednostavan, zabavan i inovativan način te potaknuli angažiranje mladih u sprječavanju i rješavanju problema s kojima se susreću obalni gradovi Hrvatske. Cilj projekta je povezivanje znanosti, istraživanja i istraživača s društvom, a posebice s učenicima osnovnih i srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

Osim edukativnih i zabavnih aktivnosti koje će se provoditi u osnovnim i srednjim školama Županije, središnji događaj samog projekta je Noć istraživača, inicijativa koja se već godinama uspješno provodi u cijeloj Europi. Prvo izdanje Europske noći istraživača održat će se posljednjeg petka u rujnu 2022. godine, a drugo 2023. godine. 


 

FOTO: PEXELS