LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
akademski sport

Zagrebačko sveučilište opet proglašeno najaktivnijim i najboljim sportskim sveučilištem u Europi!

U protekloj godini, oko 200 sportaša i članova stručnog osoblja predstavljalo je Sveučilište u Zagrebu na raznim europskim studentskim prvenstvima pod okriljem Europske sveučilišne sportske organizacije.

U protekloj godini, oko 200 sportaša i članova stručnog osoblja predstavljalo je Sveučilište u Zagrebu na raznim europskim studentskim prvenstvima pod okriljem Europske sveučilišne sportske organizacije.

Sveučilište u Zagrebu još jednom je potvrdilo svoju izvanrednost u području akademskog sporta. Naime, za 2023. godinu Sveučilište je ponovno osvojilo titule najaktivnijeg i najboljeg sportskog sveučilišta u Europi.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta


U protekloj godini, oko 200 sportaša i članova stručnog osoblja predstavljalo je Sveučilište u Zagrebu na raznim europskim studentskim prvenstvima pod okriljem Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA),  krovne neprofitne sportske organizacije nacionalnih sveučilišnih sportskih saveza u Europi. Zagrebački timovi natjecali su se u 10 od ukupno 16 sportskih disciplina te su u konkurenciji više od 500 sveučilišta osvojili čak 29 medalja, uključujući 6 zlatnih, 9 srebrnih i 14 brončanih.

Studiraš pravo i fali ti praktičnog iskustva? Sada imaš priliku raditi na stvarnim slučajevima


Ova priznanja potvrđuju kontinuirani napredak i uspjeh akademskog sporta na Sveučilištu u Zagrebu i u Hrvatskoj. Prvi put Sveučilište je ponijelo titulu najboljeg sportskog sveučilišta 2016. godine, zahvaljujući rezultatima ostvarenim tijekom Europskih sveučilišnih igara koje su se održavale u Zagrebu i Rijeci. U 2019. godini, Sveučilište je ponovilo ovaj uspjeh, osvojivši titule najboljeg i najaktivnijeg sportskog sveučilišta u Europi, temeljem nastupa i rezultata na raznim prvenstvima diljem kontinenta. Zbog pandemije koronavirusa, natjecanja su bila obustavljena tijekom 2020. i 2021. godine, no Sveučilište se uspješno vratilo na vrh 2022. godine, ponovno osvojivši prestižne titule

Zagrebački PMF uvodi novi izborni kolegij za buduće stručnjake u farmaceutskoj industriji


Priznanja za 2023. godinu biti će svečano dodijeljena na generalnoj skupštini i proslavi 25. obljetnice EUSA-e, koja će se održati 16. studenoga 2024. godine u Beču.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: EUROPSKA SVEUČILIŠNA SPORTSKA ORGANIZACIJA, EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE 2022.