LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
akademski sport

Zagrebačko sveučilište opet proglašeno najaktivnijim i najboljim sportskim sveučilištem u Europi!

U protekloj godini, oko 200 sportaša i članova stručnog osoblja predstavljalo je Sveučilište u Zagrebu na raznim europskim studentskim prvenstvima pod okriljem Europske sveučilišne sportske organizacije.

U protekloj godini, oko 200 sportaša i članova stručnog osoblja predstavljalo je Sveučilište u Zagrebu na raznim europskim studentskim prvenstvima pod okriljem Europske sveučilišne sportske organizacije.

Sveučilište u Zagrebu još jednom je potvrdilo svoju izvanrednost u području akademskog sporta. Naime, za 2023. godinu Sveučilište je ponovno osvojilo titule najaktivnijeg i najboljeg sportskog sveučilišta u Europi.

Američki studenti posjetili zagrebačko sveučilište, a prorektorica Ostojić najavila početak rada Savjetovališta za studente


U protekloj godini, oko 200 sportaša i članova stručnog osoblja predstavljalo je Sveučilište u Zagrebu na raznim europskim studentskim prvenstvima pod okriljem Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA),  krovne neprofitne sportske organizacije nacionalnih sveučilišnih sportskih saveza u Europi. Zagrebački timovi natjecali su se u 10 od ukupno 16 sportskih disciplina te su u konkurenciji više od 500 sveučilišta osvojili čak 29 medalja, uključujući 6 zlatnih, 9 srebrnih i 14 brončanih.

Upišite ovaj studij i steknite naziv specijalista konferencijskog prevođenja uz mogućnost stipendiranja


Ova priznanja potvrđuju kontinuirani napredak i uspjeh akademskog sporta na Sveučilištu u Zagrebu i u Hrvatskoj. Prvi put Sveučilište je ponijelo titulu najboljeg sportskog sveučilišta 2016. godine, zahvaljujući rezultatima ostvarenim tijekom Europskih sveučilišnih igara koje su se održavale u Zagrebu i Rijeci. U 2019. godini, Sveučilište je ponovilo ovaj uspjeh, osvojivši titule najboljeg i najaktivnijeg sportskog sveučilišta u Europi, temeljem nastupa i rezultata na raznim prvenstvima diljem kontinenta. Zbog pandemije koronavirusa, natjecanja su bila obustavljena tijekom 2020. i 2021. godine, no Sveučilište se uspješno vratilo na vrh 2022. godine, ponovno osvojivši prestižne titule

Zagrebačke odbojkašice viceprvakinje Europskih sveučilišnih igara, odbojkaši završili deseti


Priznanja za 2023. godinu biti će svečano dodijeljena na generalnoj skupštini i proslavi 25. obljetnice EUSA-e, koja će se održati 16. studenoga 2024. godine u Beču.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: EUROPSKA SVEUČILIŠNA SPORTSKA ORGANIZACIJA, EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE 2022.