LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trodnevno natjecanje

Zagrebačko jezero Jarun krajem kolovoza domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u veslanju

Prijenos uživo, kao i ulazak na događanje potpuno je besplatan. Prijenos će biti osiguran putem službenog YouTube kanala prvenstva.

Prijenos uživo, kao i ulazak na događanje potpuno je besplatan. Prijenos će biti osiguran putem službenog YouTube kanala prvenstva.

Zagrebački Jarun će ovoga ljeta, od 28. do 31. kolovoza 2024. godine, biti domaćin 14. EUSA-inog Europskog sveučilišnog prvenstva u veslanju koje će okupiti više od 450 sudionika s 80 sveučilišta iz 19 zemalja diljem Europe

Boje hrvatskih sveučilišta kroz tri dana natjecanja branit će reprezentativci iz Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu. Prvi natjecateljski dan i ceremonija otvorenja održat će se u četvrtak 29. kolovoza, dok su finalne utrke planirane za subotu 31. kolovoza 2024. Prijenos uživo, kao i ulazak na događanje potpuno je besplatan. Prijenos će biti osiguran putem službenog YouTube kanala prvenstva, a sve utrke održat će se na regatnoj stazi jezera Jarun.

Uživajte u besplatnim vožnjama, nagradama i bogatom programu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti



Zagreb je dobio domaćinstvo ovog prvenstva u lipnju 2024. godine, nakon što je prvotni domaćin, Ankara, odustao zbog organizacijskih izazova. EUSA je prepoznala višegodišnji ugled Hrvatske u organizaciji sveučilišnih natjecanja te je povjerenje dano Hrvatskom akademskom sportskom savezu (HASS), a Zagreb će biti domaćin i sljedećem sveučilišnom veslačkom prvenstvu 2026. U organizaciji ovog događaja pomažu Europski akademski sportski savez (EUSA) i Veslački savez Zagreba (VSZ) uz partnerstvo Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te Hrvatskog veslačkog saveza (HVS).

Hrvatski studenti osvojili šest odličja na Europskom sveučilišnom veslačkom prvenstvu!


Zagreb je već bio domaćin ovog događaja 2008. godine, kada se održavalo 4. EUSA-ino veslačko prvenstvo s 426 natjecatelja i 126 posada, a veslačka natjecanja održavana su i na Europskim sveučilišnim igrama 2016. u Zagrebu i Rijeci, kao i na FISU-ovom (Međunarodni akademski sportski savez) studentskom prvenstvu 1998. 

Više informacija o rasporedu natjecanja, rezultatima i dodatnim zanimljivostima možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici igara te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ