LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kandidature u tijeku

Zagrebački studenti u ožujku biraju nove studentske predstavnike!

Izbori studentskih predstavnika u zagrebačke studentske zborove održat će se 23. i 24. ožujka 2021. godine.

Izbori studentskih predstavnika u zagrebačke studentske zborove održat će se 23. i 24. ožujka 2021. godine.

Damir Boras donio je Odluku o raspisivanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica. Izbori će se održati u utorak, 23. ožujka 2021. godine, i srijedu, 24. ožujka 2021, svaki dan od 8 do 20 sati.

Rektor je ujedno donio odluku o imenovanju Izbornog povjerenstva na čijem je čelu prof. dr. sc. Lidija Kos-Stanišić s Fakulteta političkih znanosti, a osim nje čine ga još troje profesora i šestero studenata. Osnovano je i Povjerenstvo za prigovore na čelu s izv. prof. dr. sc. Tomislavom Krističevićem s Kineziološkog fakulteta.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu sastoji se od 50 članova, svaka sastavnica bira jednog člana sveučilišnog zbora, dok se 17 preostalih članova bira na izborima. Od članova koji se biraju izravno najmanje njih četvero moraju biti studenti poslijediplomskih studija.

Da bi došlo do izbora, studenti se moraju kandidirati preko obrasca koji sastavlja Studentski zbor, a koji sadrži:
  1. ime i prezime kandidata, godinu rođenja i broj indeksa;
  2. naziv sastavnice, vrstu studija (preddiplomski, diplomski, dodiplomski, poslijediplomski), godinu studija i smjer studija;
  3. naznaku odnosi li se kandidatura na Studentski zbor Sveučilišta ili studentski zbor sastavnice;
  4. uživa li kandidat podršku koje studentske organizacije uz odgovarajuću potvrdu;
  5. presliku indeksa ili druge odgovarajuće studentske isprave kojom se dokazuje da za kandidaturu ne postoje zapreke iz stavka 2. ovoga članka ili odgovarajuću potvrdu sastavnice o tome. Ako se kandidatura podnosi za studentski zbor sastavnice, čelnik sastavnice može odrediti da se činjenice iz stavka 2. ovog članka utvrde neposrednim uvidom ovlaštenog službenika u evidencije sastavnice, o čemu će se na samoj kandidaturi sačiniti zabilješka.
Kako stoji u Pravilniku o izborima, kandidature se podnose Izbornom povjerenstvu Sveučilišta u Zagrebu za izbore za Studentski zbor Sveučilišta, a izbornim povjerenstvima sastavnica za izbore u studentske zborove najkasnije 10 dana prije održavanja izbora. Više informacija moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY