LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EUSEW2020

Zagrebački studenti u finalu EU tjedna održive energije; glasati možete i vi!

Studenti i studentice FER-a u finalu su EU tjedna za održivu energiju u kategoriji Mladi. Možete im dati svoj glas te ih tako dovesti bliže nagradi koja će biti dodijeljena između 22. i 26. lipnja.

Studenti i studentice FER-a u finalu su EU tjedna za održivu energiju u kategoriji Mladi. Možete im dati svoj glas te ih tako dovesti bliže nagradi koja će biti dodijeljena između 22. i 26. lipnja.

Projekt FER rješenja za bolju zajednicu ušao je u finale najuspješnijih projekata u sklopu Europskog tjedna održive energije EUSEW2020. Upravo bi studenti i studentice FER-a mogli dobiti jednu od nagrada koje će se dijeliti u tri kategorije: Angažman, Inovacije i Mladi. U posljednjoj kategoriji nalazi se projekt Fair (FER) solutions for better community.

Obavili su jednostavne preglede u više od 100 energetski siromašnih kućanstava u Zagrebu, pomogli su identificirati i primijeniti jednostavne mjere učinkovitosti u svojemu domu te su se tako upoznali s problemom energetskog siromaštva. 

Studenti su zatim izradili model za procjenu energetskih potreba kućanstava te su se ti rezultati iskoristili u razvoju prijedloga politika za Grad Zagreb. Kao cilj projekta navodi se sljedeće: 
– Projekt FER rješenja za bolju zajednicu ima za cilj izgradnju kapaciteta organizacija civilnog društva i razvoj društvene odgovornosti na visokoobrazovnim institucijama uspostavom programa društveno korisnog učenja.
Žele uključivanje programa društveno korisnog učenja u kurikulum FER-a, kapacitiranje predstavnika OCD-a za argumentirano zagovaranje u području energetike te uspostavu trajnog sustava suradnje OCD-a i fakulteta za uključivanje studenata u rješavanje društvenih problema. Nagrade se dodjeljuju u okviru Europskog tjedna održive energije (EUSEW) koji organizira Europska komisija, a održavat će se online između 22. i 26. lipnja. Svoj glas možete im dati na poveznici.
 
FOTO: WIKIPEDIA