LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ugodno iznenađenje ili kontroverzna odluka?

Zagrebački SC časti studente janjetinom za Uskrs; udruge spremaju prosvjed protiv ubijanja nedužne janjadi

Kako tvrdi upravitelj, iznenađenje je ovo koje je Studentski centar pripremao u tajnosti samo da bi obradovao nesretne studente. 

Kako tvrdi upravitelj, iznenađenje je ovo koje je Studentski centar pripremao u tajnosti samo da bi obradovao nesretne studente. 

Za razliku od srednjoškolaca koji oko Uskrsa dobiju desetak dana praznika, studenti u Hrvatskoj nisu te sreće. Uskrsni ponedjeljak ionako je blagdan, pa je to jedini slobodan dan koji nam uskrsno vrijeme nosi. Zbog toga velik broj studenata nema vremena posjetiti svoje najmilije te su prisiljeni ostati u gradovima u kojima studiraju.

Ove je godine Studentski centar u Zagrebu odlučio tim studentima dočarati bar malo uskrsnog duha. Naime, upravitelj je najavio da će se na Uskrs na meniju naći janjetina kao tradicionalni blagdanski ručak. Kako tvrdi upravitelj, iznenađenje je ovo koje je Studentski centar pripremao u tajnosti samo da bi obradovao nesretne studente. 

Da bi uskrsni doživljaj bio bolji, uz janjetinu će se na meniju naći i kuhana jaja koja su tete u menzi bojale u pauzama od čuđenja kako nitko nema sitnog i kako je svijet zapravo okrutan prema njima te mladi luk. Isto tako, utvrđeno je da se janjetina jedino istinski može iskusiti bez pribora za jelo, pa na vilice i noževe možete zaboraviti jer, prema riječima upravitelja – to ne bi bilo to.

Janjetina u studentskom meniju po standardnoj cijeni od 6,50 kuna naišla je na odobravanje većine studenata, no neke udruge za zaštitu životinja pripremile su prosvjed zbog, kako su ga nazvali, genocida. Prosvjed bi se trebao odigrati ispred zgrade Studentskog centra na sam Uskrs. 

FOTO: STUDENTSKI.HR