LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu

Zagrebački PMF uvodi novi izborni kolegij za buduće stručnjake u farmaceutskoj industriji

Kolegij će omogućiti studentima da razumiju kako se fizikalno-kemijska svojstva lijekova povezuju s njihovom farmakološkom aktivnošću i mehanizmima djelovanja.

Kolegij će omogućiti studentima da razumiju kako se fizikalno-kemijska svojstva lijekova povezuju s njihovom farmakološkom aktivnošću i mehanizmima djelovanja.

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu obogaćuje svoju ponudu za studente diplomskog sveučilišnog studija Kemije na istraživačkom smjeru s novim kolegijem naziva Osnove medicinske kemije. Taj kolegij, koji će se nuditi u ljetnom semestru akademske godine 2024./2025., namijenjen je studentima koji žele proširiti svoje znanje o kemijskim aspektima farmaceutske industrije.

Osnove medicinske kemije, predvođene doc. dr. sc. Željkom Car iz Zavoda za organsku kemiju, fokusirat će se na ključne koncepte i tehnike u razvoju lijekova. Studenti će se upoznati s dizajnom i optimizacijom struktura potencijalnih lijekova, njihovim djelovanjem na biološke mete te klasifikacijom lijekova prema terapijskim skupinama. Novi kolegij pruža priliku studentima da se bave naprednim temama i steknu stručnost koja je ključna za razvoj novih lijekova i njihovu primjenu u medicini.

Delegacija poznatog pariškog sveučilišta posjetila Sveučilište u Zagrebu, razgovaralo se o budućoj suradnji


 

„Studenti će steći znanja o optimalnim putevima razvoja novog lijeka te će moći povezati fizikalno-kemijska svojstva, farmakološku aktivnost, mehanizme djelovanja i farmakokinetička svojstva lijekova s njihovim kemijskim strukturama.” –poručili su s fakulteta.


Planirate upisati studij ili nastaviti svoje obrazovanje? Ne propustite Smotru Sveučilišta u Zagrebu uživo ili online


To znanje bit će od velike koristi za sve koji teže karijeri u farmaceutskoj industriji ili istraživačkom radu u području kemije.
IZVOR: PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK, ILUSTRACIJA