LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odluka za 2020/2021.

Zagrebački fakultet studentima zbog korone odobrio treći upis kolegija

Na FSB-u je omogućen treći upis kolegija, što će sigurno određenom dijelu studenata značiti puno nakon izazovnog ljetnog semestra u tekućoj akademskoj godini.

Na FSB-u je omogućen treći upis kolegija, što će sigurno određenom dijelu studenata značiti puno nakon izazovnog ljetnog semestra u tekućoj akademskoj godini.

Fakultet strojarstva i brodogradnje donio je Odluku o trećem upisu kolegija. Odnosi se na kolegije iz zimskog i ljetnog semestra preddiplomskih i diplomskih studija, a primjenjivat će se na sve upisne rokove u akademskoj godini 2020/2021.

Povod je donošenja odluke činjenica da su se studenti, kao i svi ostali, našli u izvanrednoj situaciji izazvanoj koronavirusom

Da nije donesena, studenti koji su do sada već dva puta upisali isti kolegij i nisu ga uspjeli riješiti u akademskoj godini 2019/2020 sljedeće godine prema članku 15. Pravilnika o preddiplomskom i diplomskom studiju Fakulteta strojarstva i brodogradnje isti ne bi mogli upisati. Drugim riječima, izgubili bi status studenta.

Kada student ponovno upiše predmet, izlasci na ispit počinju se brojati od broja jedan, a kumulacija broja izlazaka nije moguća. To bi u konačnici značilo da, prema članku 42. stavku 16, studenti koji nisu položili ispit iz predmeta koji su upisali po drugi put gube pravo studiranja na studiju. Jednom kada student izgubi status studenta, ne može se upisati na isti ili drugi studijski program niti nastaviti studij na istom ili drugom studijskom programu Fakulteta na razini studija na kojoj je tada studirao.
FOTO: UNSPLASH