LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre 2024.

Zagrebačke odbojkašice viceprvakinje Europskih sveučilišnih igara, odbojkaši završili deseti

Finalna utakmica protiv talijanskog Sveučilišta u Bologni bila je izuzetno napeta, ali odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu izgubile su i tako postale europske viceprvakinje.

Finalna utakmica protiv talijanskog Sveučilišta u Bologni bila je izuzetno napeta, ali odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu izgubile su i tako postale europske viceprvakinje.

Odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu postigle su izvanredan uspjeh na Europskim sveučilišnim igrama 2024. godine osvojivši drugo mjesto. Njihov uspjeh u grupnoj fazi natjecanja bio je impresivan, s pobjedama nad talijanskim Sveučilištem u Torinu, poljskim Sveučilištem za tjelesni odgoj Jozef Pilsudski u Varšavi i španjolskim Sveučilištem u Valenciji, sve s rezultatom 3:0, bez izgubljenog seta. U četvrtfinalu su pobjedile mađarsko sveučilište za sportsku znanost također rezultatom 3:0, dok su u polufinalu savladale slovensko Sveučilište u Ljubljani rezultatom 3:1.

Finalna utakmica protiv talijanskog Sveučilišta u Bologni bila je izuzetno napeta, ali odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu izgubile su i tako postale europske viceprvakinje. Taj izvanredan uspjeh ostvarile su Tea Matusina, Sara Šaravanja, Ana Matuško, Andrea Koraca, Manuela Pavlaković, Lora Grubešić, Rita Bogati Pantelić, Leonarda Inkret, Magdalena Šilić, Hana Petrović, Doris Barić, Petra Galić, Sandra Dramac i Ana Barišić, pod vodstvom Svetlane Božić Fuštar i Anje Toplek.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta



Muška ekipa Sveučilišta u Zagrebu također je ostvarila zapažen rezultat zauzevši 10. mjesto. Iako su se borili žestoko, porazilo ih je mađarsko sveučilište za sportsku znanost i portugalskog Politehničkog instituta u Portu rezultatom 2:3, te rezultatom 0:3 od češkog Tehničkog sveučilišta u Brnu. U borbi za plasman od 9. do 12. mjesta izgubili su od mađarskog Sveučilišta u Debrecenu rezultatom 1:3, ali su potom pobjedili Zapadnonorveško sveučilište primijenjenih znanosti rezultatom 3:0. U posljednjoj utakmici ponovno su igrali protiv mađarskog sveučilišta za sportsku znanost i izgubili, završivši natjecanje na 10. mjestu.

Studiraš pravo i fali ti praktičnog iskustva? Sada imaš priliku raditi na stvarnim slučajevima



Za ekipu Sveučilišta u Zagrebu nastupili su Gabrijel Cindrić, Ivan Šarar, Domagoj Matošević, Bruno Slavica, Fran Senčar, Jakov Marković, Fran Kuljanac, Luka Bartol, Matej Šakota, Matko Jakoliš, Karlo Jakovac, Josip Kolarec, Filip Vuletić-Antić i Sven Abramović, pod vodstvom Ozrena Straže i Maria Jurkovića.

Zagrebački PMF uvodi novi izborni kolegij za buduće stručnjake u farmaceutskoj industriji



FOTO: Europska sveučilišna sportska organizacija, Europske sveučilišne igre / zagrebačke odbojkašice i odbojkaši
IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: EUROPSKA SVEUČILIŠNA SPORTSKA ORGANIZACIJA