LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
United Students of Zagreb

Zagrebačke odbojkašice osvojile srebrnu medalju na međunarodnom sveučilišnom turniru u Veneciji

Posebno se istaknula Iva Pažin, studentica Građevinskog fakulteta, koja je proglašena najboljom igračicom turnira.

Posebno se istaknula Iva Pažin, studentica Građevinskog fakulteta, koja je proglašena najboljom igračicom turnira.

Odbojkašice iz Zagreba, pod nazivom United Students of Zagreb, ostvarile su izvanredan rezultat na međunarodnom turniru San Giacomo u Veneciji, osvojivši srebrnu medalju. Turnir, koji je ove godine održan po 49. put od 12. do 14. rujna 2024. godine, organizirao je Sveučilišni sportski centar (CUS) Venezia. Na njemu su sudjelovale sveučilišne ekipe iz Hrvatske i Italije, a poseban ugođaj osigurao je ambijent natjecanja na otvorenom, smješten na poznatim venecijanskim trgovima.

Ekipa United Students of Zagreb okuplja studentice s nekoliko zagrebačkih fakulteta, među kojima su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Učiteljski fakultet, Hrvatski studiji, Farmaceutsko-biokemijski i Građevinski fakultet. One su igrale u skupini B i već su prvog dana turnira pokazale svoju snagu, kada su u dvoranskim uvjetima, zbog kiše, slavile s 2:0 protiv ekipe CUS Milano Bicocca.

Studentice iz Pule ostvarile uspjeh na međunarodnom odbojkaškom turniru Eurocatalonia



Drugog dana natjecanja, utakmice su se vratile na otvorene venecijanske terene, što je dodatno doprinijelo uzbuđenju i posebnoj atmosferi turnira. Odbojkašice Zagreba tada su se suočile s ekipom CUS Aquila, s kojom su prošle godine igrale za brončanu medalju. U dramatičnoj utakmici, nakon što su gubile s 1:0 u setovima i s 23:17 u drugom setu, naše su igračice napravile nevjerojatan preokret te osvojile set s 27:25. Uslijedio je odlučujući set, koji su odbojkašice iz Zagreba dobile s 25:14 i tako osigurale plasman u finale.

Dekanica TVZ-a održala svečani prijem za rukometaše koji se spremaju na europsko prvenstvo u Portugalu


Finalna utakmica protiv prošlogodišnjih prvakinja, ekipe CUS Bergamo, donijela je pravi sportski spektakl. Iako su protivnice osvojile prvi set za manje od 20 minuta, studentice Zagreba uspjele su se vratiti i osvojiti drugi set. Ipak, u trećem setu je ponestalo snage te je Bergamo slavio rezultatom 25:20, zadržavši titulu prvaka. Unatoč porazu, odbojkašice iz Zagreba ponosno su se vratile kući sa srebrnim medaljama.

Posebno se istaknula Iva Pažin, studentica Građevinskog fakulteta, koja je proglašena najboljom igračicom turnira. Njezin doprinos bio je ključan za uspjeh ekipe, a ovo priznanje potvrđuje kvalitetu i potencijal naših studentica na međunarodnoj razini.

Otvorene prijave za sportska natjecanja i besplatne programe za zagrebačke studente



Ekipa United Students of Zagreb, pod vodstvom trenera Martina Stojčevića, činile su Ivana Karuc (kapetanica), Lucija Rovis, Amalija Novalić, Lucija Golubić, Antea Krajina, Jana Paljak, Dorija Pandža, Iva Pažin (MVP), Aneta Vranjeka, Magdalena Dokoza, Klara Rogoznica i Luna Bili. Njihov trud, zalaganje i sportski duh stvorili su nezaboravnu atmosferu na terenu i izvrsno predstavljali Hrvatsku i zagrebačko sveučilište na ovom važnom međunarodnom natjecanju.

IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ