LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
tri kategorije

Zagorska općina raspisala natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija

Stipendije se dodjeljuju u tri kategorije, a na raspolaganju je ukupno 30 stipendija za učenike i 20 stipendija za studente.

Stipendije se dodjeljuju u tri kategorije, a na raspolaganju je ukupno 30 stipendija za učenike i 20 stipendija za studente.

Općina Stubičke Toplice raspisala je natječaj za učeničke i studentske stipendije za školsku i kademsku godinu 2024./2025., a ukupno je dostupno 30 učeničkih i 20 studentskih stipendija. Učeničke stipendije iznose 40 eura mjesečno, dok studenti mogu dobiti 70 eura mjesečno. Stipendije se dodjeljuju u tri kategorije, pri čemu se prva namijenjena nadarenim učenicima i studentima, druga je za one koji ispunjavaju socijalne kriterije, dok je treća rezervirana za učenike i studente koji se obrazuju za prioritetna zanimanja.

Svaki kandidat može se prijaviti samo u jednu od navedenih kategorija. Prioritetna zanimanja za dodjelu stipendija obuhvaćaju različite trogodišnje i četverogodišnje srednjoškolske programe, kao i stručne i sveučilišne studije. Trogodišnji srednjoškolski programi uključuju zanimanja kao što su vozač motornog vozila, konobar, bravar, kuhar, prodavač, elektroinstalater, CNC operater, monter suhe gradnje, zidar, vodoinstalater, automehaničar, stolar, soboslikar, instalater grijanja i klimatizacije, tesar, pekar, mesar, krojač, keramičar, autolakirer, autolimar, strojobravar i rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima. Četverogodišnji i petogodišnji srednjoškolski programi obuhvaćaju zanimanja medicinske sestre opće njege i medicinskog tehničara opće njege.

Osječko-baranjska županija dodjeljuje 170 stipendija srednjoškolcima i studentima u trajanju od deset mjeseci



Na razini stručnih studija, prioritetni program je rani i predškolski odgoj. Na sveučilišnoj razini, prioritetna zanimanja uključuju studije medicine, matematike, fizike, strojarstva, anglistike, građevinarstva, informatike, edukacijske rehabilitacije, farmacije, logopedije, elektrotehnike, germanistike, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, biologije i kemije, socijalnog rada te psihologije.

Grad iz Karlovačke županije povećava broj i iznose stipendija za učenike i studente



Prijave se podnose putem SOM sustava u roku od 15 dana od objave natječaja, a konačni rok za prijavu je 25. listopada 2024. godine. Svi detalji i upute za prijavu dostupni su na službenim stranicama Općine Stubičke Toplice.
IZVOR: OPĆINA STUBIČKE TOPLICE
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA