LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Školska i akademska godina 2024./2025.

Zagorska općina dodjeljuje stipendije za učenike i studente u tri kategorije, uključujući i sportaše

Osim potpora za učenike i studente, općina dodjeljuje i dvije sportske stipendije za mlade sportaše koji ostvaruju vrhunske rezultate u pojedinačnim sportovima.

Osim potpora za učenike i studente, općina dodjeljuje i dvije sportske stipendije za mlade sportaše koji ostvaruju vrhunske rezultate u pojedinačnim sportovima.

Općina Lobor raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja općine, uključujući i posebne sportske stipendije za školsku godinu 2024./2025.

Osim potpora za učenike i studente, općina dodjeljuje i dvije sportske stipendije za mlade sportaše koji ostvaruju vrhunske rezultate u pojedinačnim sportovima, a svi kandidati za sportsku stipendiju moraju imati prebivalište na području Općine Lobor i biti priznati od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.


Osječko-baranjska županija dodjeljuje 170 stipendija srednjoškolcima i studentima u trajanju od deset mjeseci


Stipendije za učenike i studente podijeljene su u tri kategorije: za nadarene učenike i studente, za one po socijalnom kriteriju te za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja. Svaki kandidat može se prijaviti samo za jednu od ovih kategorija.

Pravo na stipendiju za nadarene učenike i studente imaju oni s visokim prosjekom ocjena. Učenici moraju imati najmanje 4,70 prosjek ocjena za prethodni razred srednje škole, dok je za studente prva godina studija rezervirana za one s istim prosjekom na završnom razredu srednje škole, a studenti viših godina moraju imati težinski prosjek ocjena najmanje 4,50.

Grad iz Karlovačke županije povećava broj i iznose stipendija za učenike i studente


Stipendija po socijalnom kriteriju dostupna je učenicima s minimalnim prosjekom ocjena 3,00 za prethodni razred, dok studenti prve godine moraju imati isti prosjek završnog razreda srednje škole, a studenti viših godina moraju imati težinski prosjek najmanje 3,00.

Za stipendije u kategoriji deficitarnih zanimanja, pravo na prijavu imaju učenici i studenti koji su upisali prvi razred srednje škole ili prvu godinu studija u nekom od deficitarnih zanimanja. Svi kandidati moraju ispunjavati uvjete minimalnog prosjeka od 2,80, a popis deficitarnih zanimanja dostupan je u Pravilniku objavljenom na službenoj mrežnoj stranici Općine Lobor.

Zaklada Prsten dodjeljuje studentske stipendije od 300 eura mjesečno za Hrvate iz BiH


Zahtjevi za stipendije mogu se podnijeti do 29. listopada 2024. godine, bilo osobno na adresu Općine Lobor ili putem pošte preporučeno. Obrasci za prijavu i dodatne informacije dostupni su na službenoj stranici općine, a nakon završetka prijava, rezultati će biti objavljeni u roku od 60 dana na oglasnoj ploči i web stranici općine.

IZVOR: OPĆINA LOBOR
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA