LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dvojni studij

Zadarski studenti imaju priliku steći dvojnu diplomu – hrvatsku i talijansku

Novim dvojnim studijskim programom Sveučilište u Zadru želi promicati svoje studente te im pomoći u razvoju nacionalne i međunarodne karijere.

Novim dvojnim studijskim programom Sveučilište u Zadru želi promicati svoje studente te im pomoći u razvoju nacionalne i međunarodne karijere.

Sveučilište u Zadru s Politehničkim sveučilištem regije Marche iz Italije sklopilo je sporazum o pokretanju novog dvojnog studija iz područja biotehničkih znanosti te znanstvenog polja poljoprivreda. 

Od nove akademske godine 2020/2021. studenti upisani na preddiplomske studijske programe primijenjene ekologije u poljoprivredi pri Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu zadarskoga sveučilišta te poljoprivredne znanosti i tehnologije pri Politehničkom sveučilištu regije Marche imaju priliku steći dvojnu diplomu. Drugim riječima, studentu koji provede semestar na partnerskoj instituciji, stekne 30 ECTS bodova te izradi završni rad uz mentorstvo profesora s matičnog i partnerskog učilišta omogućit će se stjecanje diplome Sveučilišta u Zadru i diplome Politehničkog sveučilišta regije Marche. 

– Ovaj sporazum predstavlja velik iskorak k unapređenju nastavne i znanstvene međunarodne suradnje u području biotehničkih znanosti te doprinosi ostvarenju strateških ciljeva zacrtanih u Strategiji razvoja Sveučilišta u Zadru od 2017. do 2022. godine. – stoji u objavi na službenoj Facebook stranici Sveučilišta u Zadru.

Student neće plaćati dodatnu školarinu za sudjelovanje u ovakvom studijskom programu osim one redovne utvrđene pri upisu, ističu iz Zadra.

FOTO: WIKIPEDIJA