LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Zadar postaje središte lingvistike: 14. Mediteranski morfološki susret okuplja stručnjake za istraživanje jezika

Sudionici će imati priliku izlagati radove u okviru tematske i otvorene sesije, a bit će organizirana i radionica.

Sudionici će imati priliku izlagati radove u okviru tematske i otvorene sesije, a bit će organizirana i radionica.

Grad Zadar bit će domaćin 14. Mediteranskog morfološkog susreta (MMM14), bienalnog međunarodnog skupa koji okuplja lingviste radi rasprave o najnovijim istraživanjima u morfologiji. Događaj će se održati od 12. do 14. lipnja 2025. godine na Sveučilištu u Zadru, s temom „Lexicon, lexemes, lexicalization“.

Svi zainteresirani lingvisti, bez obzira na razinu iskustva, pozvani su da se pridruže ovom događanju koje nudi jedinstvenu priliku za umrežavanje i razmjenu znanja. Sudionici će imati priliku izlagati radove u okviru tematske i otvorene sesije, a bit će organizirana i radionica pod nazivom „Untangling the bundle: language contact at the word level and below“, koja će istraživati kontakte među jezicima na razini riječi.

Želiš studirati u inozemstvu, ali nemaš vremena za dugoročnu mobilnost? Razmisli o ovoj opciji



Traže se radovi na temu leksikona, leksema i leksikalizacije, s posebnim naglaskom na to kako se novi oblici riječi pohranjuju i koriste u jeziku. Autori su pozvani da istraže ove teme kroz različite teorijske ili metodološke pristupe, s ciljem boljeg razumijevanja organizacije leksikona. Također su dobrodošli radovi o općenitim temama iz morfologije za otvorenu sesiju.
 

„Pozivamo vas na prijavu sažetaka do najviše 500 riječi (ne uključujući bibliografiju) za usmena izlaganja ili postere. Autori mogu prijaviti najviše dva sažetka: jedan kao glavni autor i jedan kao koautor.”, kažu organizatori događaja.


Posebno pozvani predavači uključuju stručnjake iz područja lingvistike, kao što su profesorica Ewa Dąbrowska s FAU Sveučilišta u Erlangenu i Nürnbergu, profesor Claudio Iacobini s Rimske sveučilišta Tre i profesor Francesco Gardani sa Sveučilišta u Zürichu. Njihova izlaganja očekuju se s velikim interesom, s obzirom na njihove značajne doprinose lingvističkim istraživanjima.

Sveučilište u Zadru objavljuje Natječaj za subvencije smještaja kod privatnog stanodavca


Prijave sažetaka otvorene su do 10. siječnja 2025. godine, a sudionici će dobiti obavijest o prihvaćanju radova do 28. veljače. Program će biti dostupan 15. ožujka. Prijave se podnose putem online obrasca na službenim stranicama konferencije. Kotizacija za sudjelovanje na skupu iznosi 90 eura, dok studenti i doktorandi mogu sudjelovati po sniženoj cijeni od 65 eura.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZADRU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA