LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival studentske kreativnosti

Zabava, kreativnost i obrazovanje u ruhu tehnologije na StudentCuts-u

Festival studentske kreativnosti – StudentCuts održat će se 13. i 14. svibnja u zagrebačkom Studentskom centru. Uz standardne umjetničke formate, organizatori pripremaju pregršt aktivnosti.

Festival studentske kreativnosti – StudentCuts održat će se 13. i 14. svibnja u zagrebačkom Studentskom centru. Uz standardne umjetničke formate, organizatori pripremaju pregršt aktivnosti.

Održana je konferencija za predstavnike studentskih medija i udruga kroz neformalno druženje u Toster baru, Petrinjska 7. Predstavljen je treći po redu StudentCuts, festival studentske kreativnosti. Kroz interaktivnu prezentaciju samih studenata – organizatora, prisutni su mogli saznati informacije o bogatom programu festivala koji će se održavati 13. i 14. svibnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Tom prilikom studenti su govorili o svojim iskustvima prethodnih godina održavanja festivala i očekivanjima za naredne godine Nastao kao internacionalni filmski festival u suradnji sa Sveučilištem u Mariboru, festival je u nekoliko godina izrastao u platformu za prikaz studentskih radova i poticanje kreativnosti uz "druženje i zabavu te nezaobilaznu razmjenu iskustava i obrazovanje“, kako je istaknuto tijekom prezentacije.

 

Foto: TVZ

 

A kako nezaobilazni razvoj tehnologije ulazi u sve segmente društva i svakodnevnog života, ovogodišnje izdanje festivala bit će i tehnološki bogato. Uz standardne umjetničke formate poput fotografije i filma, u središtu festivala naći će se i multimedijska predstava pod naslovom Reproduction of visual and infrared spectrum autora Ivana Rajkovića koja će svečano otvoriti Festival. U predstavi se, uz korištenje Infrared tehnologije, na inovativan način komunicira s gledateljem čime se otvaraju nove mogućnosti dizajna komunikacije.

Dvodnevne festivalske aktivnosti upotpunit će i brojna popratna događanja. Uz već standardne koncerte i tribine, posjetitelji će moći iskusiti virtualnu stvarnost u VR kutku te odmjeriti snage, kako u virtualnim tako i u realnim turnirima gameinga i stolnog nogometa, radionicama fotografija i izrade vinesa.

Osim Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, kao glavnog pokrovitelja, festival su prepoznali i podržavaju mnogi partneri i prijatelji koji na taj način podupiru studente u ovoj inspirativnoj incijativi. Više informacija možete potražiti na stranicama festivala.

FOTO: TVZ