LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BILO KUDA STEM SVUDA

Za učenike se u Splitu održala radionica robotike, učili na konkretnim zadacima i dobro se zabavili

Radionica elementarne robotike održana je u sklopu projekta „Bilo kuda STEM svuda“, koji se provodi u suradnji Udruge za robotiku „Inovatic“, kao nositelja projekta i Zvjezdanog sela Mosor, kao partnera na projektu.

Radionica elementarne robotike održana je u sklopu projekta „Bilo kuda STEM svuda“, koji se provodi u suradnji Udruge za robotiku „Inovatic“, kao nositelja projekta i Zvjezdanog sela Mosor, kao partnera na projektu.

U sklopu održavanja manifestacije Dani tehničke kulture 2022. u osnovnoj školi „Marjan“, prvoga su dana održane dvije radionice – radionice robotike i modelarstva, piše Dalmacija danas.

Radionica elementarne robotike održana je u sklopu projekta „Bilo kuda STEM svuda“, koji se provodi u suradnji Udruge za robotiku „Inovatic“, kao nositelja projekta i Zvjezdanog sela Mosor, kao partnera na projektu. Naime, riječ je o projektu namijenjenom jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima.

Glavni cilj projekta je da se provedbom planiranih projektnih aktivnosti osnaži kapacitet OCD-a, pojača međusobna suradnja između udruga, škola i visoko obrazovnih institucija te popularizira STEM među krajnjim korisnicima projekta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i od Ureda za udruge Vlade RH.

Radionicu je održala Ella Rinčić, stručna suradnica ZTK grada Splita i Zvjezdanog sela Mosor, a na istoj je sudjelovalo osamnaest učenika petih, šestih i sedmih razreda osnovne škole. Tijekom radionice imali su priliku usvojiti temeljna znanja o robotici kao interdisciplinarnom području i poveznici područja mehanike, elektronike i programiranja.

Na radionicama nije falilo ni prakse, a učenici su imali zadatak sastaviti semafor za vozila od komponenata Fischertechnik setova, oblikovati vodiče, povezati sučelje i konstrukciju semafora te na kraju sve isprogramirati. Učenici su radili u skupinama te su uspješno odradili svoje zadatke, naučili i primijenili nova znanja te se dobro zabavili.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA