LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvaranje čitaonica

Za korištenje čitaonica sveučilišnih knjižnica potrebna prethodna rezervacija!

U ponedjeljak, 25. svibnja, ponovno će se moći boraviti u čitaonicama sveučilišnih knjižnica u Osijeku, Zadru i Splitu, ali je potrebna prethodna rezervacija.

U ponedjeljak, 25. svibnja, ponovno će se moći boraviti u čitaonicama sveučilišnih knjižnica u Osijeku, Zadru i Splitu, ali je potrebna prethodna rezervacija.

Zbog popuštanja mjera otvaraju se i čitaonice u knjižnicama, no neće raditi na način na koji su radile do sada. Studenti koji planiraju koristiti prostore čitaonica i građu iz knjižnice morat će prethodno najaviti svoj dolazak.

Sveučilišna knjižnica u Osijeku

Od ponedjeljka će biti otvorene čitaonice za sve korisnike, a radit će Studijska čitaonica i čitaonica dnevnog tiska na lokaciji Europska avenija 24 te čitaonice dnevnog tiska na ograncima Donji grad, Industrijska četvrt, Jug 2 i Retfala. Čitaonice na lokaciji Europska avenija 24 bit će otvorene u vremenu od 8:00 do 19:30, sa stankom od 13:00 do 13:30, kada će se provoditi dezinfekcija prostora. Zbog ograničenog broja radnih mjesta korisnici trebaju rezervirati svoje mjesto i građu slanjem popunjenog obrasca na adresu elektroničke pošte: studijska.citaonica@gskos.hr ili telefonom na broj 031/211-233. Više informacija dostupno je na poveznici.

Sveučilišna knjižnica u Splitu

Od 25. svibnja otvaraju se čitaonice ove knjižnice, ali radit će po posebnom rasporedu radi poštivanja mjera. Raspoloživo je ukupno 60 numeriranih i posebno obilježenih mjesta u čitaonicama na ulaznoj etaži 0 i etaži -1. Mjesta je potrebno unaprijed rezervirati za jedan od termina od 8:00 do 11:00 i/ili od 12:00 do 15:00, a pri dolasku u knjižnicu na info-pultu potrebno je zatražiti broj mjesta, pri čemu je potrebno naglasiti i eventualnu potrebu za računalom. Više informacija o načinu rezervacije mjesta i građe možete pronaći na poveznici.

Vezano: NSK otvara čitaonice po posebnim pravilima, noćni rad nije moguć, a uskoro bi restoran trebao krenuti s radom


Sveučilišna knjižnica u Zadru

Ova knjižnica također će raditi od ponedjeljka po novom radnom vremenu, od 8 do 16 sati. Potrebnu građu potrebno je naručiti putem e-maila knjiznica@unizd.hr ili telefonom na broj 023/200-512 (Stari kampus) i 023/345-048 (Novi kampus). Otvaraju se i čitaonice u Sveučilišnoj knjižnici, a od toga čitaonice na Starom kampusu: u Središnjoj knjižnici, Slavističkoj knjižnici i knjižnici Odjela za talijanistiku i čitaonica u knjižnici na Novom kampusu. Detaljnije informacije možete pronaći na Facebook stranici.
FOTO: PIXABAY