LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti na razmjeni

Za Erasmusovce se i ove godine pripremaju razne aktivnosti u sklopu Tjedna dobrodošlice

Koronavirus nije spriječio strane studente da u zimskom semestru dođu u Hrvatsku, a kako bi im boravak bio što lakši, sa svime će ih u Tjednu dobrodošlice upoznati Erasmus Student Network Zagreb.

Koronavirus nije spriječio strane studente da u zimskom semestru dođu u Hrvatsku, a kako bi im boravak bio što lakši, sa svime će ih u Tjednu dobrodošlice upoznati Erasmus Student Network Zagreb.

Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu za studente koji dolaze na studentsku razmjenu u okviru Erasmus+ programa u zimskom semestru akademske godine 2020/2021. organizira Tjedan dobrodošlice.

Kao i sve drugo u 2020. godini događaj je prilagođen epidemiološkoj situaciji i mjerama koje je izdao Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Umjesto Dana dobrodošlice koji je Ured do sada organizirao u fizičkoj prisutnosti, plan je dobar dio aktivnosti odraditi virtualno ili u manjim skupinama, otkrivaju organizatori.

Stranim studentima bit će predstavljene mogućnosti studiranja u Zagrebu, slušanje kolegija na engleskom jeziku, ali i mogućnost učenja hrvatskog jezika, dok će im studenti iz udruge Erasmus Student Network Zagreb reći nešto više o aktivnostima koje će biti organizirane za njih tijekom semestra, ali i o samom životu u Zagrebu. Studenti će, također, dobiti darove dobrodošlice, uključujući i materijale o Sveučilištu u Zagrebu i Erasmus+ programu, ali i ulaznice za Muzej suvremene umjetnosti i Etnografski muzej iskoristive do kraja godine.

U Tjednu dobrodošlice predviđene su razne aktivnosti: stručno vodstvo po kulturno-povijesnom središtu grada Zagreba, akademska predavanja na Sveučilištu o hrvatskoj kulturi i baštini, o hrvatskome obrazovnom sustavu, zatim o religijskoj baštini Hrvatske te o kulturološkom šoku i akulturaciji. U programu je i orguljaški koncert u crkvi sv. Marka, a program Tjedna dobrodošlice i Dana dobrodošlice je u potpunosti financiran sredstavima programa Erasmus+ mobilnosti.

Stručno vodstvo po kulturno-povijesnom središtu grada organizirano je u više termina kako bi grupe studenata bile manje. Sva predavanja i pozdravni govori, prezentacije aktivnosti i koncert za dolazne studente bit će dostupni u videomaterijalu, čime će biti omogućeno poštivanje propisanih mjera.
FOTO: UNSPLASH