LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odbijeno financijsko izvješće

Vrhunac krize na FFZG-u? Od danas službeno više nema dekana!

Fakultetsko vijeće danas je odbilo financijsko izvješće o.d. dekana Miljenka Šimprage, čime je FFZG službeno ostao bez svojeg čelnika.

Fakultetsko vijeće danas je odbilo financijsko izvješće o.d. dekana Miljenka Šimprage, čime je FFZG službeno ostao bez svojeg čelnika.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ostao je bez dekana. Paralelno s konferencijom za medije koja se održala zbog višemjesečne krize ondje održavala se sjednica Fakultetskog vijeća. Na njoj je odbijeno financijsko izvješće obnašatelja dužnosti dekana, prorektora Miljenka Šimprage. 
Vezano: 
U e-mailu koji smo zaprimili, a koji potpisuje profesor Neven Jovanović, jedan od kandidata za dekana čijem je programu rektor Boras, koji je postavio prorektora Šimpragu kao obnašatelja dužnosti dekana, uskratio suglasnost, stoji sljedeće: 

– Na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održanoj danas, 29. siječnja 2021, financijsko izvješće obnašatelja dužnosti dekana, prorektora Miljenka Šimprage nije prihvaćeno. Od 84 prisutna člana za izvješće glasala su 32, protiv je bilo 35, suzdržanih 17. Izvješće o prijedlogu proračuna Fakulteta i njegovu izvršenju dio je godišnjeg izvješća o radu i poslovanju Fakulteta. Prema Statutu Filozofskog fakulteta, članak 26 ("Prestanak mandata dekana"), ako dekanu nije prihvaćen godišnji izvještaj o radu i poslovanju Fakulteta, mandat mu prestaje.

Od danas Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nema dekana.

Zabrinuti članovi Fakultetskog vijeća, nastavnici i studenti
Filozofskog fakulteta

FOTO: WIKIPEDIA