LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državna matura 2014.

Vremenik pisanja ispita državne mature

Naknadne prijave i promjene ispita možete obaviti do 19. travnja, a odjavu ispita do 30. travnja. Donosimo i popis datuma ovogodišnjih ispita.

Naknadne prijave i promjene ispita možete obaviti do 19. travnja, a odjavu ispita do 30. travnja. Donosimo i popis datuma ovogodišnjih ispita.

Iako je bilo priče da će se državna matura možda i ukinuti, ove godine sve se provodi po najavljenom rasporedu. 1. veljače završile su prijave ispita državne mature. Sveukupno 138,025 osoba prijavilo je ispite, od toga čak 70,951 iz strukovnih škola. Sve brojke možete provjeriti i u službenom dokumentu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Naknadne prijave i promjene ispita možete obaviti do 19. travnja 2014. godine Zamolbu za prijavu ili promjenu trebate predati u pisanom obliku školskom ispitnom povjerenstvu, koji će razmotriti zahtjeve i obavijestiti Centar o istima. Osobe koje su već završile srednju školu, ispunjavaju obrazac za naknadnu prijavu ili obrazac za promjenu ispita , uz priloženu dokumentaciju koja opravdava navedene razloge. Obrazac i dokumentacija trebaju se dostaviti na adresu NCVVO-a - Petračićeva 4, 10 000 Zagreb, uz naznaku "Povjerenstvo za ispite dm".

Odjavu ispita možete obaviti do 30. travnja 2014. godine Maturanti se trebaju javiti ispitnim koordinatorima, a ostali na e-mail odjava@ncvvo.hr, preko kojega će dobiti ostale informacije. Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Info službi na broj 01 4501 899 ili na e-mail ncvvo@ncvvo.hr.

Nakon što završi ljetni krug državne mature, započet će prijave za jesenski krug.

Donosimo vam popis datuma ovogodišnjih ispita:

20. svibnja: Psihologija, Etika

21. svibnja: Politika i gospodarstvo, Geografija

22. svibnja: Kemija, Vjeronauk

23. svibnja: Povijest, Informatika

26. svibnja: Matematika (A, B)

27. svibnja: Biologija, Logika

28. svibnja: Engleski jezik (A, B), Španjolski jezik (A, B)

29. svibnja: Eseji za materinje jezike nacionalnih manjina, Grčki jezik

30. svibnja: Testovi za materinje jezike nacionalnih manjina, Latinski jezik (A, B)

2. lipnja: Esej iz hrvatskog jezika (A, B)

3. lipnja: Test iz hrvatskog jezika (A, B), Glazbena kultura

4. lipnja: Fizika, Sociologija

5. lipnja: Njemački jezik (A, B), Francuski jezik (A, B)

6. lipnja: Likovna umjetnost, Filozofija

9. lipnja: Talijanski jezik (A, B).

FOTO: MZOS