LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći studentski festival u regiji

Vraća se Student Day Festival sa šest dana bogatog programa

Sportska natjecanja, ture po gradu, koncerti, filmske projekcije, izložbe... Sve to donosi ovogodišnji Student Day Festival.

Sportska natjecanja, ture po gradu, koncerti, filmske projekcije, izložbe... Sve to donosi ovogodišnji Student Day Festival.

Student Day Festival svoje će 11. izdanje imati od 4. do 9. listopada. Povratak je to najvećeg studentskog događanja u regiji nakon jednogodišnje epidemiološke pauze, u novom terminu i na novoj lokaciji. Tako će sada u jesenskom roku na trsatskom Kampusu SDF tijekom tjedan dana ponuditi program ispunjen kulturnim, edukativnim, sportskim, humanitarnim, zabavnim, glazbenim i znanstvenim sadržajima.

Svi studenti, ali i oni koji se tako osjećaju, moći će se idućeg tjedna uključiti u bogati kulturni život grada i Sveučilišta u Rijeci, upoznati se s aktualnostima iz studentskog života predstavljanjem studentskih inicijativa, udruga i projekata, natjecati se u raznim sportskim disciplinama, djelovati humanitarno, ali i zabaviti se uz izvrsne bendove i DJ-eve.

Program počinje u ponedjeljak, 4. listopada, projektom uređenja javnog prostora Before I Graduate, gdje će posjetitelji Križanove ulice moći na panelima ostavljati svoje kreativne uratke sve do subote. Tijekom čitavog tjedna na aktivnostima u sklopu programa Culture Week sudionici će moći preuzeti i besplatne ulaznice za izložbe u organizaciji Muzeja grada Rijeke. S tim ulaznicama moći će razgledati Palaču šećera, pogledati izložbu Nepoznati Klimt te saznati sve o riječkoj Tvornici papira povodom čijih je 200 godina postavljena izložba Hartera bez harte.

Uz Muzej grada Rijeke, Student Day Festival ove godine donosi programe u suradnji s Art kinom, koji će rezultirati projekcijama dvaju kultnih filmskih klasika te Impulse Festivalom.

U sklopu kulturnog dijela programa SDF-a Studentski kulturni centar organizira kulTURUkul šetnju uz kul vodiča po kultnim mjestima okupljanja mladih u Rijeci. Polazak je planiran u 18 sati ispred Akvarija (Kampus), a tura završava ondje gdje počinje Impulse festival, u Art-kinu. Svi prijavljeni na kulTURU imaju besplatan ulaz na film One su tu, kojim se u 20 sati službeno otvara ovogodišnji Impulse festival u organizaciji SKC-a i Distune promotiona.

Humanitarni dio SDF-a uključuje stand-up nastupe komičara Antonija Marića, Marija Šanteka, Saše Turkovića, Igora Drlje i Tihomira Paravine u ponedjeljak i utorak u večernjim satima u velikoj dvorani Građevinskog fakulteta, kao i darivanje krvi organizirano u utorak, 5. listopada, od 9 do 15 sati u Akvariju.

Novost u programu je e-sports natjecanje u kojem će znalci igre FIFA 21 odmjeriti snage i zaslužiti nagrade koje je osigurao pokrovitelj – kapi za oči Vizol S, a koje će se održati u srijedu. Sportski susreti, pak, na rasporedu su u subotu, dok je dan ranije predviđeno predstavljanje studentskih udruga.

Koncertni program ove će godine trajati čak tri dana – četvrtak, 7. listopada, petak, 8. listopada, te subotu, 9. listopada. Na lokaciji nekadašnjeg kluba Tenk nastupit će neki od najpopularnijih izvođača rock i urbane glazbe kao što su Hladno pivo, Let 3, TBF, Krankšvester, Z++, Who See Vojko V. i drugi.

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci. Glavni je sponzor Karlovačka pivovara, pokrovitelji su Erste banka i JGL, a medijski partneri Torpedo Media i Laganini FM.

FOTO: STUDENT DAY FESTIVAL