LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike Varaždin

Volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI primili Rektorovu nagradu za društveno koristan rad

Na završnoj svečanosti Centra za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike volonteri su primili zahvalnice i vrijedna priznanja za više od 720 volonterskih sati odrađenih ove akademske godine.

Na završnoj svečanosti Centra za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike volonteri su primili zahvalnice i vrijedna priznanja za više od 720 volonterskih sati odrađenih ove akademske godine.

U utorak 28. lipnja 2016. na Fakultetu organizacije i informatike održana je završna svečanost Centra za volontiranje i humanitarni rad. Volonteri su ove akademske godine odradili više od 720 volonterskih sati, pri čemu su im na svečanosti uručene zahvalnice te volonterske knjižice. Goste je u ime Fakulteta pozdravio dekan prof.dr.sc. Neven Vrček.

Volonteri Centra tako su bili uključeni u projekte potpore pripadnicima slabije zastupljenih društvenih skupina. Sudjelovali su u prikupljaju namirnica za obitelji slabijeg socioimovinskog statusa, promovirali su sport za osobe s invaliditetom, educirali osobe treće životne dobi u korištenju informacijske i komunikacijske tehnologije, zajedno kreirali mrežne stranice i profile na društvenim mrežama. Pomagali su u promidžbi obrazovanja i znanosti među djecom predškolske dobi. Kroz niz ovih i sličnih projekata, studenti i volonteri razvijali su socijalne i profesionalne kompetencije.

Studentima su se priključili i sugrađani te stanovnici šire regije, prilikom čega je ostvarena odlična suradnja volontera bez obzira na dobne razlike. Sve aktivnosti odvijale su se pod vodstvom voditeljice Centra, izv. prof. dr. sc. Sandre Lovrenčić, uz koordinaciju volonterskih aktivnosti od strane izv. prof. dr. sc. Violete Vidaček Hainš te uz potporu Uprave FOI-ja i prodekanice za međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep.

Vrijedno priznanje volonterima je stiglo i u obliku dodijeljene Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici. Rektorovu nagradu su primili volonteri Tadija Bagarić, Ivana Pomper, Martina Kušer, Antonija Milak, Karlo Nadoveza, Valentina Ricijaš i Marija Ivurin. Studenti su proveli i istraživanja vezana uz doprinos akademske zajednice društvu. Istraživanja su prezentirali u SAD-u te na međunarodnim konferencijama CECIIS u Varaždinu i Istri.

Studenti su održali prezentacije o volontiranju na Sveučilištu Centralna Florida u Orlandu / McNair, zatim na DePaul Sveučilištu u Chicagu u suradnji s McNair & Arnold Mitchum Fellows, Sveučilištu Illinois u Chicagu na College of Applied Health Sciences, Department of Disability and Human Development. Predstavili su se i partnerima iz Ujedinjenog Kraljevstva – The Access to Sports Project / Sobell Leisure Centre London u okviru projekta DIVERSE Erasmus plus.

Navedeni projekti su ostvareni u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, Domom za starije i nemoćne Varaždin, Dječjim vrtićem “ Varaždin”, Udrugom “Franjo Košćec”, Atletskim klubom Sloboda, Stolnoteniskim klubom za osobe s invaliditetom Varaždin, Gradskim bazenima Varaždin, Varaždinskom županijom, Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu i FOI, Centrom za podršku studentima i razvoj karijera FOI, Franjevačkim svjetovnim redom „Kruh sv. Antuna“ i partnerskim Sveučilištima iz SAD-a te partnerima iz UK.

Centar za volontiranje i humanitarni rad FOI zahvaljuje svim volonterima na angažmanu te udrugama, organizacijama i projektnim partnerima na suradnji.

FOTO: FOI