LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
discover eu

Volite putovati? Iskoristite priliku za besplatno putovanje vlakom po Europi!

DiscoverEU omogućuje mladima da besplatno istražuju Europu i upoznaju njezine različite kulture, a tu priliku mogu iskoristiti i s prijateljima, pod uvjetom da i oni zadovoljavaju iste uvjete.

DiscoverEU omogućuje mladima da besplatno istražuju Europu i upoznaju njezine različite kulture, a tu priliku mogu iskoristiti i s prijateljima, pod uvjetom da i oni zadovoljavaju iste uvjete.

Erasmus+ inicijativa DiscoverEU ponovno otvara svoja vrata mladima iz cijele Europe koji žele istražiti bogatstvo europske kulturne baštine i povijesti. U sklopu ove inicijative, mladi koji imaju 18 godina, a žive u zemljama članicama Europske unije ili pridruženim zemljama Erasmus+ programa, dobivaju priliku besplatno putovati vlakom kroz različite europske zemlje.

Sljedeći krug prijava započeo je 2. listopada 2024. godine u 12 sati, a trajat će do 16. listopada 2024. godine u podne. Mladi se mogu prijaviti putem službene stranice ispunjavanjem prijavnog obrasca. Ova prilika omogućuje putovanje u trajanju od najmanje jednog do najviše 30 dana, a putovanje može započeti od 1. ožujka 2025. godine i trajati do 31. svibnja 2026. godine.

Mladi DiscoverEU putnici oduševljeni Splitom, okupljeno dvadesetak mladih iz cijele Europe



DiscoverEU omogućuje mladima da besplatno istražuju Europu i upoznaju njezine različite kulture, a tu priliku mogu iskoristiti i s prijateljima, pod uvjetom da i oni zadovoljavaju iste uvjete. Uz putnu propusnicu, sudionicima je dostupna i Europska iskaznica za mlade koja nudi popuste na kulturne aktivnosti, prijevoz i smještaj. Za mlade s invaliditetom ili zdravstvenim problemima dostupna je dodatna pomoć, kako bi im se olakšalo putovanje.

Nova poznanstva i pustolovine: besplatno putovanje vlakom za mlade kroz Europu


Sudionici DiscoverEU inicijative postaju ambasadori ovog programa te ih se potiče da podijele svoja iskustva i doživljaje s putovanja putem društvenih mreža, koristeći hashtag #DiscoverEU. Time ne samo da promoviraju mobilnost i kulturnu razmjenu, već i inspiriraju druge mlade da se uključe u ovu jedinstvenu priliku.

Dodatne informacije o programu, prijavama i iskustvima prethodnih sudionika mogu se pronaći na službenoj stranici programa.

IZVOR: EUROPSKA UNIJA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA