LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razmjena učenika

Vodič kroz najpoželjnije Erasmus destinacije: studiranje u Barceloni

Otkrijte mnoge prednosti studiranja u najpopularnijem španjolskom gradu

Otkrijte mnoge prednosti studiranja u najpopularnijem španjolskom gradu

Erasmus+ program nudi studentima veliki izbor različitih gradova, u kojima imaju priliku studirati, upoznati nove ljude, kulturu i jezik. Razmjena studenata najčešće je jedno od najboljih studentskih iskustava, a u nastavku vam donosimo vodič kroz poznatu studentsku Erasmus destinaciju u Španjolskoj.
 


VEZANO: Medicinski fakultet ukida školarinu nakon poklona vrijednog milijardu dolara!


 

Idealna prilika

 

Španjolska je jedna od najpopularnijih i najposjećenijih država na svijetu te omiljena destinacija studenata za Erasmus putovanje. Naime, Španjolska studentima, osim bogate kulture, prekrasnog Mediterana i opuštene atmosfere, nudi više od 40 različitih mjesta za studiranje.

Barcelona je, osim po svojim brojnim prednostima, poznata i po velikim troškovima života. S obzirom na to, cijene troškova života ondje su iznadprosječne, a prosječna cijena najma iznosi 1050 eura.

 

Studiranje u Barceloni

 

Barcelona je jedan od najprivlačnijih turističkih destinacija na svijetu, čime privlači i veliki broj studenata, zbog čega ju često nazivaju i prijestolnicom Erasmusa. U Barceloni možete iskusiti potpuno različit način studentskog života, obilježen odličnim noćnim životom, sunčanim plažama i mnogim kulturnim znamenitostima.
 

Sveučilišta


Barcelona studentima diljem svijeta nudi različite izbore sveučilišta, a neka od njih su Sveučilište u Barceloni, Međunarodno sveučilište u Kataloniji, Veleučilište u Kataloniji, Sveučilište Pompeu Fabra, Otvoreno sveučilište u Kataloniji.
 

Noćni život


Ovaj španjolski grad poznat je po odličnoj atmosferi i ludom noćnom životu. Također, postoji veliki izbor noćnih klubova i mjesta na koje studenti i mladi mogu izlaziti, a neki od najpopularnijih su Clubhaus, četvrt Eixample i Gràcia, Pacha, Shoko i Opium.

 

 

 

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA