LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klikni s faksom!

Virtualni štandovi FKIT-a i TTF-a proglašeni najkreativnijima na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Proglašeni su najuspješniji sudionici Smotre koja se prvi put odvijala u virtualnom prostoru. Svi su sadržaji nastali u sklopu njena programa i dalje dostupni.

Proglašeni su najuspješniji sudionici Smotre koja se prvi put odvijala u virtualnom prostoru. Svi su sadržaji nastali u sklopu njena programa i dalje dostupni.

Završila je ovogodišnja, 25., Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja se održala pod motom Klikni s faksom! U njenu su se sklopu od 19. do 21. studenoga 2020. predstavile 34 sastavnice – 31 fakultet i 3 umjetničke akademije. Kao i prethodnih godina, na završetku službenog programa proglašeni su najuspješniji sudionici manifestacije. 

– Dobitnici priznanja za najbolje virtualne štandove su: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet prometnih znanosti, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Fakultet filozofije i religijskih znanosti i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Priznanja za najkreativniji virtualni štand na ovogodišnjoj Smotri dobili su Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije i Tekstilno-tehnološki fakultet. Najbolje videopredstavljanje na virtualnoj Smotri ostvario je Prirodoslovno-matematički fakultet, Fizički odsjek. Priznanje za najbolje predstavljanje na društvenim mrežama osvojio je Metalurški fakultet, a Fakultet političkih znanosti nagrađen je za najveći doprinos u organizaciji Smotre. – ističu sa Sveučilišta.

Program je ove godine, pojašnjavaju, prvi put prebačen u virtualni prostor, odnosno održan je u hibridnom obliku – u kombinaciji objave digitalnih sadržaja na digitalnim štandovima fakulteta i akademija (promotivni videozapisi, letci, brošure i drugi materijal u PDF-u ili drugim formatima koji omogućuju preuzimanje i pregled prilagođen mobilnim uređajima) i predstavljanja sastavnica i njihovih studijskih programa po područjima online.
– Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. – dodaju. 
U tom kontekstu podsjećaju da su svi sadržaji nastali u okviru manifestacije i dalje dostupni na njenoj službenoj stranici.
FOTO: MAJA ČIRJAK / STUDENTSKI.HR